S-politiker før valget: Under lavmålet at påstå, at vi vil oprette et udrejsecenter på Langeland

0
2871
Bjørn Brandenborg er Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører og klimaordfører. Han er formand for Folketingets Skatteudvalg. Foto: Steen Brogaard

Folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S), der er valgt i Svendborg-Langeland kredsen, kaldte det før valget en skræmmekampagne, da Venstre sagde, at en socialdemokratisk regering ville placere kriminelle udlændinge på Langeland

“Det har absolut ikke noget på sig, at en S-regering vil oprettet et udrejsecenter for kriminelle udlædninge på Langeland og i Faaborg. Det er uden hold i virkeligheden”.

Sådan skrev folketingskandidat Bjørn Brandenborg på Facebook den 4. juni 2019 – dagen før Folketingsvalget.

Hans kommentar var en reaktion på at Venstre i slutfasen af valgkampen beskyldte Socialdemokratiet for at have planer om at lave udrejsecentre på bl.a. Langeland.

“Hvor er det vildt og under lavmålet,” lød det fra Brandenborg, der er opstillet i Svendborg-Langelandskredsen og bor i Rudkøbing på Langeland.

Bjørn Brandenborgs opslag på Facebook dagen før valget i 2019.

“Beslutningen gør ondt”

I dag er Bjørn Brandenborg medlem af Folketinget, og han mener stadig ikke, at der skal ligge et udrejsecenter på Langeland. Det skriver han på Facebook.

Til gengæld skriver han ikke længere, at det ikke har noget på sig, at en S-regering vil placere et udrejsecenter på Langeland. For det vil regeringen. Onsdag morgen vågnede Langeland op til nyheden om, at Bjørn Brandenborgs socialdemokratiske regering vil placere et udrejsecenter med 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge i det nedlagte asylcenter Holmegaard ved Bagenkop på Sydlangeland.

Bjørn Brandenborg skriver på Facebook, at beslutningen “gør ondt” og at han ikke har lukket et øje, siden han fik det at vide tirsdag aften:

“Det var en svær pille at sluge, og jeg har ikke lukket et øje i nat. Det gør ondt, når éns eget parti træffer en beslutning, som jeg på ingen måde er enig i.

Vi er mere end 12.000 mennesker, der kalder Langeland for vores hjem. Vi mærker alle sammen den følelse af utryghed, som følger med denne nyhed. Det gør jeg også.

Alt er endnu ikke sagt og gjort i denne sag, men jeg kommer til at knokle for, at det ikke går ud over vores tryghed,” skriver den socialdemokratiske politiker.

Bjørn Brandenborg viser på Facebook, at han er bekymret og – vist nok – vred over beslutningen om at sende kriminelle udlændinge til øen, hvor han selv bor.

DF-politiker: Meget belejligt for ham

Ifølge Bjørn Brandenborg hørte han først om beslutningen tirsdag aften, hvor han blev ringet op af udlændinge- og integrationsministeren.

”Jeg har intet forvarsel fået,” skriver Bjørn Brandenborg på Facebook, hvor han ledsager sit opslag af en selfie, hvor han ser semi-vred og bekymret ud.

Kim Welcher, der er kommunalbestyrelsesmedlem på Langeland og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, giver ikke meget for Bjørn Brandenborgs udmelding:

”Det er meget belejligt for ham at sige, at han ikke er enig i regeringens beslutning. Dermed prøver han at klare frisag. Men det er altså Socialdemokratiet, der sidder i regeringen, og så hæfter man som folketingspolitiker solidarisk for de beslutninger, regeringen træffer,” mener Kim Welcher.