Alex Ahrendtsen genopstiller ikke

0
1527
Alex Ahrendtsen er DFs uddannelsesordfører. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis EU-ordfører har besluttet, at han ikke vil genopstille. Alex Ahrendtsen traf beslutningen på baggrund af en drøm, fortæller han i interview

Ved næste folketingsvalg vil en af Dansk Folkepartis markant værdikæmpere ikke være at finde på stemmesedlen. Efter 10 år i Folketinget har Alex Ahrendtsen besluttet, at han ikke vil genopstille.

54-årige Alex Ahrendtsen, der er valgt på Fyn, fortæller til Avisen Danmark, at han traf beslutningen efter en skelsættende drøm, hvor han mærkede, at han fremover har brug for at lave noget, hvor han kan skabe glæde og kærlighed. En følelse, han ikke kan finde i politik.

Alex Ahrendtsen giver i interviewet en meget detaljeret beskrivelse af drømmen. Det kan læses her. Kort fortalt handlede den om, at han købte en gammel guitar, der viste sig at være fortryllet, og når han spillede på den, opstod der varme, flotte farver og kærlighed.

“Jeg spiller for min familie, og de kan også se farver og får følelser af varme og kærlighed fra min musik. Venner oplever det samme. Og så er det, jeg vågner af drømmen,” fortæller Alex Ahrendtsen til Avisen Danmark.

For ham blev drømmen et signal om, at han skal lave noget andet end politik:

“Jeg oplevede i den drøm, at det, jeg gjorde, gav andre glæde. At være folketingspolitiker gør ikke ret mange mennesker glade. Tværtimod gør det de fleste vrede, sure, kede af det, irriterede. Det kunne være rart at få et arbejde, hvor man gør folk glade,” siger Alex Ahrendtsen.

“Du skal være i medierne hele tiden”

Han understreger, at han er taknemmelig for sin tid som folketingsmedlem, men at han har fået det stadig sværere med dele af det politiske arbejde.

“Det er et arbejde, der kræver 100 procent af dig. Du skal være i medierne hele tiden. Hvis du ikke er synlig, tror vælgerne at du ikke laver noget. Det har jeg fået det sværere og sværere med. Måske er det alderen? Måske bliver man langsomt slidt ned? Jeg er ret følelsesorienteret og bliver ofte lidenskabeligt optaget af ting, og når jeg er det, så kæmper jeg. Det er måske årsagen til, at jeg har rodet mig ud i nogle slagsmål. Fordi jeg har været engageret med hjertet,” siger han til avisen.

“Du skal være i medierne hele tiden. Hvis du ikke er synlig, tror vælgerne at du ikke laver noget”

Alex Ahrendtsen til Avisen Danmark

Folketingsmedlem siden 2011

Alex Ahrendtsen blev valgt til Folketinget første gang i 2011 og har bl.a. været en markant kulturordfører for Dansk Folkeparti. Siden 2020, hvor han vendte tilbage en længere sygemelding, har Alex Ahrendtsen været bolig- og bygningsordfører, udviklingsordfører, folkeskoleordfører og EU-ordfører. Alex Ahrendtsen har også været medlem af Odense Byråd 2006-2017.

Alex Ahrendtsen er uddannet cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk. På CV’et kan han foruden sit politiske arbejde skrive forlægger, forfatter, underviser og redaktør.

Læs hele interviewet i Avisen Danmark her