Pia Kjærsgaard støtter Messerschmidt og vil med i DFs ledelse

0
1748
Pia Kjærsgaard taler på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning i september 2021. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis stifter melder offentligt ud i interview i Berlingske: Hun ønsker Morten Messerschmidt som ny DF-formand og vil påtage sig opgaven med at sikre ro i partiet

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard melder nu offentligt ud om, hvem hun ønsker som ny formand for partiet, når Kristian Thulesen Dahl trækker sig på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar. I et stort interview med Berlingske stiller Pia Kjærsgaard sig bag DFs nuværende næstformand Morten Messerschmidt, og samtidig erklærer hun sig parat til at påtage sig en ny opgave i ledelsen af partiet.

“Blandt kandidaterne er Morten Messerschmidt absolut bedst egnet. Han er velbegavet, uhyre flittig, godt inde i vores politik, utroligt venlig over for folk, og han er præsentabel, hvilket også betyder noget for en formand,” Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Hun mener, at DFs nuværende næstformand har vist, at han bedst kan lede partiet.

“Jeg har adskillige gange oplevet, at folk fra andre partier kommer hen til mig og siger, at de har været i samråd med Morten, og at de er imponerede over, hvor dygtig han er. Det gør mig meget glad, at han kan sætte sig i respekt. Det er vigtigt for en formand,” siger hun.

“Han kan sætte sig i respekt. Det er vigtigt for en formand”

Pia Kjærsgaard til Berlingske om Morten Messerschmidt

Vil med i ledelsen

Pia Kjærsgaard var formand fra Dansk Folkepartis stiftelse i oktober 1995 og frem til 2012, hvor hun pegede på Kristian Thulesen Dahl som sin efterfølger. Pia Kjærsgaard har siden været medlem af partiets magtfulde koordinationsudvalg, men siden det blev nedlagt i 2020 har hun ikke været en del af DFs ledelse. Det ønsker hun nu at blive igen. Pia Kjærsgaard siger til Berlingske, at hun – hvis Morten Messerschmidt bliver formand – gerne vil påtage sig en opgave med at skabe ro i partiet.

“Jeg vil gerne være den, der skal holde styr på tingene, for det tror jeg, folk savner. Den topstyring, vi tidligere har brystet os af, skal tilbage, så vi forhindrer, at tingene eksploderer,” siger hun.

Pia Kjærsgaard taler på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning i september 2021. Foto: Carsten Lundager

“Jeg er her, og jeg vil kæmpe”

I interviewet taler Pia Kjærsgaard om partiets store krise og siger, at hun er “dybt frustreret” over situationen. Hun siger at “det er det sværeste interview, jeg nogensinde har lavet” men mener, at det er nødvendigt, at hun nu går ud og bekender kulør i formandskampen.

“Vi blev dannet på baggrund af kaos i Fremskridtspartiet, hvor der var krig, hvor ingen stolede på hinanden, og hvor alle bagtalte alle. Det er det, vi kommer af – råben og skrigen. Derfor valgte vi, at vores partibogstav skulle være et O – for ordentlighed og optimisme. Vi var glade for at være sammen. Det påvirker mig dybt, at det ikke findes mere, og det skal genskabes,” siger Pia Kjærsgaard, som mener, at hun med sin udmelding kan gøre en forskel:

“Det, jeg egentlig mest af alt gerne vil, er at fortælle, at jeg er her, og at jeg vil kæmpe. Jeg sidder ikke bare derhjemme og synes, det hele er håbløst. Jeg håber, at jeg kan give folk håb i en situation, hvor alt for mange er ved at miste modet,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Interviewet med Berlingske kan læses her

Læs også:

René Christensen støtter Messerschmidt

Bøgsted peger på Martin Henriksen som ny DF-formand