Inger Støjberg stiller ikke op som DF-formand

0
1319
Inger Støjberg fotograferet, da hun ved en afstemning i Folketinget den 21. december blev erklæret uværdig til at sidde i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg bekræfter overfor Jyllands-Posten, at hun ikke er kandidat til at blive ny formand for Dansk Folkeparti

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg bekræfter nu selv, at hun ikke stiller op til formandsvalget i Dansk Folkeparti.

Inger Støjberg har sendt en sms til Jyllands-Posten. Her svarer hun “Ja” til avisens spørgsmål, om hun “endegyldigt har besluttet ikke at melde sig som formandskandidat?”.

Tidligere på dagen bekræftede DFs partisekretær Steen Thomsen ligeledes over TV2, at Inger Støjberg ikke stiller op som formand.

“Det gør hun ikke, nej. Vi har modtaget en mail fra Støjberg, hvor hun takker alle DF’ere for deres støtte, men intet nævner om et eventuelt kandidatur,” sagde han til TV2.

Sidste frist til midnat

Dermed er der fortsat fire kandidater til formandsposten:

DFs næstformand Morten Messerschmidt, byrådsmedlem i Roskilde og hovedbestyrelsesmedlem Merete Dea Larsen, byrådsmedlem i Hjørring Erik Høgh Sørensen samt byrådsmedlem og hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen.

Fristen for at melde sig som kandidat udløber til midnat.

Den nye formand skal vælges på et ekstraordinært årsmøde i Herning søndag den 23. januar.

Inger Støjberg vil kommentere politik

Inger Støjberg skrev tidligere fredag i sit nyhedsbrev, at hun fremover vil lave ugentlige videokommentarer til dansk politik på sit eget medie inger.dk. Den første video vil kunne ses i løbet af lørdagen, oplyser hun.

Inger Støjberg måtte udtræde af Folketinget den 21. december 2021, efter at et politisk flertal havde erklæret hende uværdig til at sidde i Folketinget. Flertallets beslutning var en konsekvens af dommen i Rigsretssagen den 13. december, hvor Støjberg blev idømt to måneders ubetinget fængsel for sin beslutning som minister i 2016 om at adskille asylpar, hvis den ene part var under 18 år. Dansk Folkeparti stemte imod beslutningen om at erklære Inger Støjberg uværdig.

Læs også:

DF har tilbudt Inger Støjberg et job