René Christensen støtter Messerschmidt

0
1941
Rene Christensen er DFs finanordfører. Foto: Carsten Lundager

Finansordfører René Christensen erklærer sin støtte til Morten Messerschmidt som ny formand for Dansk Folkeparti. Det ligger samtidig fast, at Inger Støjberg ikke stiller op

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen melder nu offentligt ud, at han støtter Morten Messerschmidt i kampen om at blive DFs nye formand.

René Christensen er selv blevet nævnt som mulig ny formand efter Kristian Thulesen Dahl, men finansordføreren, der også er viceborgmester i Guldborgsund, siger til Berlingske, at han ikke kan “mærke det i maven, og så skal man ikke påtage sig den opgave”.

“Morten sidder i Folketinget, og jeg kender hans politiske ståsted på alle områder. Han har et fundament, der bygger på de danske værdier, og så har han samtidig alt det andet. Han har en profil på den økonomiske politik, han har en stærk socialpolitik, og han er bredt funderet i DFs kerneområder, og derfor stemmer jeg på ham,” siger René Christensen.

Fire gode kandidater

Fredag ved midnat er sidste frist for at melde sig som kandidat til formandsvalget, og indtil videre har disse fire meldt sig som kandidater: Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen, Erik Høgh-Sørensen og Martin Henriksen.

“Vi har fire gode folk, der stiller op, og jeg synes, de er gode DFere allesammen. Men når der er fire, så skal man jo vælge, og der er jeg slet ikke i tvivl, og jeg kommer til at stemme på Morten Messerschmidt, og det vil jeg også opfordre andre til at gøre,” siger René Christensen til Berlingske.

Tidligere har folketingsmedlemmerne Alex Ahrendtsen og Dennis Flydtkjær meddelt, at de støtter Morten Messerschmidt, mens beskæftigelsesordfører Bent Bødskov tidligere på ugen erkærede sin støtte til Martin Henriksen.

Støjberg stiller ikke op

René Christensens udmelding kommer samtidig med, at det står klart, at tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg ikke stiller op til formandsvalget.

DFs partisekretær Steen Thomsen oplyser til TV2, at Støjberg, som før jul måtte forlade Folketinget efter dommen i Rigsretssagen, har sendt en mail til DF, hvor hun takker for partiets støtte under rigsretssagen. Men der står intet i mailen om et eventuelt kandidatur, siger Steen Thomsen.

Den nye formand skal vælges på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar i Herning.