Bøgsted peger på Martin Henriksen som ny DF-formand

0
1103
Bent Bøgsted er Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører. Foto: Carsten Lundager

Som den første MFer erklærer DFs beskæftigelsesordfører Bent Bøgstedsin støtte til Martin Henriksen som ny formand for Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted melder nu som det første folketingsmedlem offentligt ud, at han gerne ser Martin Henriksen som ny DF-formand. Det gør han i et interview med DR.

“Martin Henriksen har en indstilling til udlændinge og det danske arbejdsmarked, som stemmer overens med de holdninger, jeg har,” siger Bent Bøgsteed.

Tidligere har Alex Ahrendtsen og Dennis Flydtkjær erklæret offentligt, at de ønsker Morten Messerschmidt som ny DF-formand – læs artikel i ditOverblik her. De fleste andre DF-folketingsmedlemmer har indtil videre valgt at kortene tæt til kroppen. Men nu giver Bent Bøgsted altså sin støtte til den tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, som han erklærer sig enig med på en række centrale områder.

“Vi vil gerne have, at det danske arbejdsmarked er forbeholdt de danske lønmodtagere. Og de ledige, vi har på abejdsmarkedet, dem skal vi først og fremmest have i arbejde, før vi henter arbejdskraft fra udlandet. Vi skal også begrænse tilgangen til asylansøgere og flygtninge, der vil ind på det danske arbejdsmarked, men som ikke har de kvalifikationer, der efterlyses. Det vil Martin Henriksen også,” siger Bent Bøgsted til DR.

“Vi vil gerne have, at det danske arbejdsmarked er forbeholdt de danske lønmodtagere”

Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører, til DR

Hele DR-interviewet kan læses her

På spørgsmålet om Martin Henriksen kan trække DF ud af den nuværende vælgerkrise, siger Bent Bøgsted:

“Det håber jeg da, han kan. Uanset hvem der bliver formand, så vil DF komme til at gå fremad. Vi skal ha ro på, og det får vi efter den 23. januar”.

Bent Bøgsted siger dog, at hvis tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg melder sig ind i DF og stiller op til formandsposten, så vil han støtte hende.

Martin Henriksen, tidl. folketingsmedlem, folketingskandidat og hovedbestyrelsesmedlem i DF, er en af foreløbig fire kandidater til at afløse Kristian Thulesen Dahl som DF-formand. Foto: Carten Lundager

Glad for støtten

Martin Henriksen er selvsagt glad for støtten fra Bent Bøgsted:

“Jeg håber, det kan være med til at vise andre, at jeg godt kan løfte opgaven,” siger han til DR.

Ud over Martin Henriksen og Morten Messerschmidt, har Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen indtil videre meldt sig som kandidater til formandsposten.

DFs nye formand skal vælges på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar 2022. Fristen for at melde sig som kandidat er på fredag den 7. januar.

Læs også:

MF’ere opfordrer Messerschmidt til at stille op som formand

Martin Henriksen vil være formand: “Vi skal tilbage til det, der historisk har virket for DF”