DF ønskede bilisterne tillykke: Nu er det gratis at køre over ny bro

0
1823
Chris Bjerknæs, Gert Løfgren og Jess Lykke Christensen fra Dansk Folkeparti i Frederikssund benyttede nytårsmorgen til at ønske bilisterne tillykke med, at det nu er gratis at køre over Kronprinsesse Marys Bro.

Den omstridte betaling på Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund er pr. 1. januar 2022 fjernet som en del af sommerens store infrastrukturaftale. At gøre broen betalingsfri, var et af DFs krav i forhandlingerne

”Tillykke til os alle sammen”.

Det budskab blev bilisterne lørdag morgen mødt ved Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund i Nordsjælland.

Folkene, der ønskede bilisterne tillykke, var Gert Løfgren og Jess Lykke Christensen fra Dansk Folkeparti i Frederikssund samt den tidligere DFU-formand Chris Bjerknæs, der i dag er ansat i DFs pressetjeneste og som bor med udsigt til broen i Frederikssund.

Fra 1. januar 2022 er det nemlig blevet gratis at køre over den nye bro ved Roskilde Fjord. Det skyldes ikke mindst, at DFs forhandlere, Hans Kristian Skibby og René Christensen, kæmpede for at få fjernet den upopulære broafgift, da Folketingets partier i sommer forhandlede om en stor infrastrukturaftale.

Upopulær broafgift

Kronprinsesse Marys bro blev indviet i efteråret 2019. Fra starten har det kostet 14 kroner for biler og 41 kroner for lastvogne at krydse broen. Dét krav er blevet mødt med store lokale protester, og bilister har i stort omfang boykottet broen og i stedet benyttet den gamle Kronprins Frederiks Bro.

”Det har været det eneste sted i Danmark, hvor man skulle betale for at køre fra ét sted til et andet i samme kommune. Det synes vi er en farlig vej at gå, for hvis det havde fungeret her, så kunne man frygte, at man ville indføre lignende betalingsanlæg andre steder i landet. Derfor var det vigtigt at få det afskaffet,” siger Chris Bjerknæs, der selv er en af dem, der har valgt at køre over den gamle bro, når han havde et ærinde i Hornsherred på den anden side af fjorden.

”Så er jeg kørt de seks-syv minutter ekstra for at spare 14 kroner. Det slipper jeg for nu,” siger han.