Macron angriber alle der ikke er vaccinerede

0
2118
Frankrigs præsident Emmanuel Macron vil chikanere uvaccinerede franskmænd til at lade sig vaccinere. ”Fra den 15. januar kan I ikke længere gå restaurant, I kan ikke drikke rødvin, I kan ikke drikke kaffe. I kan ikke gå i teateret, I kan ikke gå i biografen," siger han i interview med avisen Le Parisien. Foto: POOL/Ritzau Scanpix

Står det til Emmanuel Macron, så kan franskmænd uden et vaccinepas snart ikke gå udenfor en dør. Men hans sviner til de ikke-vaccinerede giver bagslag

”Jeg vil virkelig chikanere dem. Og vi vil blive ved med at gøre det – lige til slutningen,” sagde den franske præsident til avisen Le Parisien.

”Jeg vil ikke sende dem i fængsel; jeg vil ikke tvangsvaccinere dem,” tilføjede han og sagde så direkte henvendt til de millioner af franskmænd, der ikke har ønsket at blive vaccineret:

”Fra den 15. januar kan I ikke længere gå på restaurant, I kan ikke drikke rødvin, I kan ikke drikke kaffe. I kan ikke gå i teateret, I kan ikke gå i biografen.”

Hans hidsige udspil kommer på baggrund af, at også Frankrig melder om nye rekorder i antal smittede. Onsdag kunne myndighederne melde om 271.000 nye smittede. Men også Macrons faldende popularitet tre måneder før præsidentvalget spiller en rolle.

Støtte kun fra regeringen

Den franske præsidents aggressive udfald mod de af sine landsmænd, der ikke er trygge ved vaccinerne, har vakt stor vrede. I den franske nationalforsamling måtte formanden afbryde debatten om netop nye restriktioner, som der ellers har været bred opbakning til. Debatten var blevet så hidsig, at hele Macrons katalog af straffeaktioner mod ikke-vaccinerede risikerer at falde.

Lederen af oppositionen på højrefløj Marine Le Pen, der stiller op mod Macron ved præsidentvalget i april, kritiserede den siddende præsident for at spalte landet. Hele hans opførsel i denne sag er ifølge hende ikke værdig for en fransk præsident. Også fra venstrefløjen blev hans opførsel kritiseret – her kaldte den erfarne politiker Jean-Luc Mélenchon præsidentens udtalelser for chokerende.

Mindre overraskende er det, at hans egne ministre til en vis grad støtter ham. En talsmand for regeringen, Gabriel Attal sagde i dag, at Macrons holdninger blot er det, som flertallet tænker.

Kilder: Le Parisien, Figaro