Folketingsvalg: DF går frem i ny måling på Bornholm

0
1424
DFs formand på Bornholm, Linda Kofoed Persson, der her er fotograferet under kommunalvalgkampen, kan sammen med resten af DF glæde sig over, at de gode takter fra kommunalvalget ser ud til at kunne overføres til folketingsvalget. Foto fra Facebook

Dansk Folkeparti overhaler Venstre i ny måling fra Jysk Analyse/TV2 Bornholm, der har undersøgt, hvad bornholmerne vil stemme, hvis der var folketingsvalg nu

Dansk Folkeparti blev ved kommunalvalget i november det største borgerlige parti på Bornholm, og partiet fortsætter de gode takter i en ny meningsmåling, der har set på, hvordan bornholmerne ville stemme, hvis der var til folketingsvalg nu.

Ved Folketingsvalget i 2019 fik DF 10,4 % på Bornholm, men i den nyeste måling, som Jysk Analyse har lavet for TV2 Bornholm, står partiet til at få 12,0 procent af stemmerne. Dermed overhaler DF Venstre, der står til en kæmpe lussing. Venstre går fra 25,3 % ved valget i 2019 til bare 10,8 %. Et resultat der, hvis det holder stik, vil sende partiets bornholmske folketingsmedlem Peter Juel-Jensen ud af Folketinget.

Konservative går til gengæld markant frem – fra 1,8 % ved valget i 2019 til 14,6 %. Dermed står konservative til at overtage Venstres plads i Folketinget, men bemærk at DF heller ikke er langt fra at vinde det bornholmske mandat.

“2,5 procentpoint fra at stjæle mandatet fra Venstre, som faktisk mister det til
Konservative. Det sker fandme noget!,” skriver René Danielsson, der sidder i kommunalbestyrelsen for DF, i en kommentar på Twitter.

Dansk Folkeparti fik ved kommunalvalget i november 15,3 % af stemmerne på Bornholm. Det var en lille tilbagegang på 0,4 procentpoint, men da Venstre samtidig blev halveret, er DF nu det største borgerlige parti i Bornholms Regionskommune. Partiet har via en konstituering med Konservative og Enhedslisten sikret sig markant indflydelse i den nye kommunalbestyrelse, hvor DF har fået to ud af fem formandsposter i de stående udvalg.

Læs også:

Rabarbersaft og gode relationer: Sådan fik DF markant indflydelse på Bornholm