MF’ere opfordrer Messerschmidt til at stille op som formand

0
1479
Morten Messerschmidt Dahl ankommer til lørdagens hovedbestyrelsesmøde i Frederikcia. To af hans folketingskolleger meldte i weekenden ud, at de støtter ham, hvis han stiller op som formand. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlemmerne Alex Ahrendtsen og Dennis Flydtkjær støtter Morten Messerschmidt som ny formand for Dansk Folkeparti. Endnu har ingen officielt meldt sig som kandidater

Mens der endnu ikke er nogen, der officielt har meldt sig som kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti, så kom to af DFs folketingsmedlemmer i weekenden med en opfordring til Morten Messerschmidt om at stille op.

Det drejer sig om EU-ordfører Alex Ahrendtsen og skatte- og medieordfører Dennis Flydtkjær, som begge erklærer, at de ser DFs næstformand som det bedste bud på en afløser for Kristian Thulesen Dahl.

“Jeg håber, at Morten Messerschmidt vil tage handsken op. Hvis han gør det, vil jeg støtte ham. Jeg har kendt ham, siden han var 19 år. For mig er han den perfekte kandidat. Dermed ikke sagt, at han er det perfekte menneske. Men hvem gider have en leder uden fejl? Jeg er derfor fuld af fortrøstning for fremtiden. Det skal nok gå alt sammen,” skriver Alex Ahrendtsen i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

”Giver ikke rigtig mening”

Dennis Flydtkjær kom med sin opfordring, da han blev interviewet i P4 Midt & Vest lørdag morgen. Her blev han bedt om at pege på sin favorit, hvis valget skal stå mellem Morten Messerschmidt og fhv. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der lige nu er løsgænger i Folketinget.

”Jeg synes, at Morten er et supergodt bud. Det giver ikke rigtig mening at satse på én, som ikke er medlem af partiet. Hvis Inger Støjberg bliver medlem, vil hun være en super god kandidat, men at gå efter hende nu, hvor hun ikke er medlem, det giver ikke så meget mening. Så jeg synes helt klart Morten Messerschmidt er vores bedste bud lige nu,” sagde Dennis Flydtjkjær.

Alex Ahrendtsen: Godt for partiet med kampvalg

Alex Ahrendtsen mener, at det er godt for DF at få et kampvalg om formandsposten.

“Det er godt for et parti at skulle igennem et formandsvalg. Det vil skabe lidt tumult undervejs, men en åben og ligefrem debat mellem formandskandidater er sund for en organisation. Jeg glæder mig allerede til at overvære møderne. Stifterne har sluppet tøjlerne, og jeg tror, at partiet er klar til det,” skriver Alex Ahrendtsen i Jyllands-Posten.

DFs nye formand skal vælges på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar 2022. Kandidater til formandsposten skal melde sig senest den 7. januar.

Alex Ahrendtsens indlæg i Jyllands-Posten kan læses her