Kristian Thulesen Dahl: Der er brug for en ny kaptajn på skuden

0
1666
Kristian Thulesen Dahl møder pressen efter lørdagens ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde i Fredericia. På mødet blev det besluttet, at der skal vælges en ny formand for Dansk Folkeparti på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar 2022. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti skal vælge ny formand på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar. Der skal en ny kaptajn på skuden, hvis partiet skal kunne komme ud af diskussioner om fortidens fejl, siger Kristian Thulesen Dahl

Om præcis to måneder skal Dansk Folkeparti vælge en ny formand i stedet for Kristian Thulesen Dahl. På et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag i Fredericia blev det besluttet, at der skal indkaldes til et ekstraordinært årsmøde i Herning søndag den 23. januar med ét punkt på dagsorden: Valg af ny formand.

Kandidater til formandsposten skal senest have meldt sig den 7. januar, og Kristian Thulesen Dahl fortsætter som formand frem til det ekstraordinære årsmøde.

Væk fra diskussioner om fortidens fejl

I sit ugebrev, som blev udsendt søndag, begrunder Kristian Thulesen Dahl sin beslutning om at trække sig. Han skriver, at partiets ledelse må påtage sig ansvaret for tirsdagens dårlige kommunalvalg, som mere end halverede Dansk Folkepartis styrke i kommunerne. Hvis partiet skal videre, er der brug for en ny formand. Ellers vil debatten om DF fortsat hænge fast i de samme diskussioner om fortidens fejl, mener han.

“Vi skal væk fra, at debatten handler om, hvad vi måske skulle have gjort anderledes for 6 år siden: Eksempelvis om vi skulle være gået i regering i 2015… Eller om vi efterfølgende skulle have væltet den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han underskrev den såkaldte ”Marrakech-erklæring” om migration,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Jeg er i hvert fald nået frem til, at skal partiet bringe sig ud af diskussionerne om fortidens beslutninger, skal det være med en ny kaptajn på skuden. Som så forhåbentlig kan gøre, at danskerne giver Dansk Folkeparti en ny chance igen,” fastslår han.

“Vi skal væk fra, at debatten handler om, hvad vi måske skulle have gjort anderledes for seks år siden,” skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev. Her er han fotograferet på lørdagens pressemøde efter hovedbestyrelsesmødet i Fredericia. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Brug for DF

Kristian Thulesen Dahl skriver, at det nu bliver opgaven at sikre ordentlig og værdig proces op til formandsvalget. Og så bebuder han, at han vil ”gøre alt hvad der står i min magt” for at gøre kommentatorernes profetier om DFs undergang til skamme.

”For Danmark har stadig brug for Dansk Folkeparti. Når det gælder værdi- og udlændingepolitik. Når det handler om, at danskerne skal være herre i eget hus. Når det gælder vore ældre medborgeres vilkår. Vi er det borgerlige parti med en social samvittighed! Det er derfor, vi er her. Det er derfor, at hensynet til, at partiet med disse afgørende mærkesager kan komme fremad igen, er større end hensynet til os selv,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Vi er det borgerlige parti med en social samvittighed! Det er derfor, vi er her”

”Kæmpe ære at være formand”

Han slutter med at skriver at det har været en kæmpe ære og privilegium at være formand for Dansk Folkeparti, som Kristian Thulesen Dahl selv var med til at stifte for 26 år siden:

”Men nu skal Dansk Folkeparti videre – for Danmarks skyld! Og ingen af os skal stå i vejen for det,” slutter den afgående partiformand.

Kristian Thulesen Dahls nyhedsbrev kan læses her