Martin Henriksen vil være formand: “Vi skal tilbage til det, der historisk har virket for DF”

0
2443
Martin Henriksen var medlem af Folketinget 2005-2019. Han er netop blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen vil være formand for DF. “Vi skal være et nationalkonservativt arbejderparti,” skriver Martin Henriksen på Facebook

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, som er medlem af DFs hovedbestyrelsen, vil være formand for Dansk Folkeparti.

Det meddeler han i et opslag på Facebook.

Dermed bliver der mindst fire kandidater på stemmesedlen, når DF skal vælge afløseren for Kristian Thulesen Dahl på et ekstraordinært årsmøde i Herning den 23. januar 2022.

“Det er en speciel beslutning for mig, for jeg har egentlig aldrig haft formandsambitioner. Det vigtigste har altid været det politiske indhold og fædrelandskampen, men omstændighederne gør at det efter min opfattelse er nødvendigt at gribe ud efter den højeste post i partiet. Herfra vil jeg – såfremt der er opbakning til det forny, hvor der skal fornyes, men samtidig også sikre at vi vender tilbage til de ting, der historisk har virket for Dansk Folkeparti,” skriver Martin Henriksen på Facebook.

“Det er en speciel beslutning for mig, for jeg har egentlig aldrig haft formandsambitioner”

Martin Henriksen vil “forny hvor der skal fornyes”, men ellers vende tilbage til de ting, der historisk har virket for DF, skriver han. Foto: Carsten Lundager

“Nationalkonservativt arbejderparti”

I forvejen har Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen meddelt, at de stiller op til formandsposten. Martin Henriksen, der er 41 år og nyvalgt medlem af byrådet i Stevns Kommune, erkender selv, at det er en svær kamp, han kaster sig ind i. Men han mener, at han med sine politiske ideer og erfaringer fra både politik og “det almindelige arbejdsliv”, vil kunne gøre DF til det brede folkeparti, det tidligere har været.

“Jeg mener, at vi skal være et nationalkonservativt arbejderparti, hvor vi samtidig med, at vi passer på Danmark bliver et parti der har fokus på økonomisk at løfte folkepensionisterne, ældreområdet og socialområdet, ligesom vi skal sikre bedre forhold for erhvervslivet og kæmpe imod EU,” skriver Martin Henriksen – og fortsætter:

“Men det vigtigste område for DF er og bliver værdipolitik-, udlændingepolitik og ikke mindst en langt mere markant hjemsendelsespolitik. Vi skal melde klart ud at fædrelandet er i fare, og at dem der ikke vil tilpasse sig vil blive sendt hjem. Det er vejen til at redde Danmark”.

Martin Henriksen på talerstolen på DFs årsmøde i september, hvor han blev genvalgt til hovedbestyrelsen. Foto: Carsten Lundager

Martin Henriksen tilføjer, at DF skal turde sige det, som ingen andre tør i forhold til islam og integrationsproblemer:

“Vi skal nedbryde myten om, at der eksisterer et bredt strammerflertal i Danmark, for det passer ganske enkelt ikke,” skriver han.

“Vi skal nedbryde myten om, at der eksisterer et bredt strammerflertal i Danmark”

Opgør med magtkampe og fraktioner i DF

Martin Henriksen vil som formand gøre op med interne magtkampe og partifraktioner og gribe hurtigere ind overfor det, han beskriver som “møgsager”.

“Jeg er også inderligt imod at opbygge interne partifraktioner og alliancer mod hinanden. Det skal vi væk fra, for det er også det som de seneste år har slidt på partiet. Det er realiteterne. Jeg ser gerne, at vi – sammen med de skarpe budskaber – får den gamle DF-holdånd tilbage, hvor det er partifællesskabet der er det dominerende !! Fordi, så vil Dansk Folkeparti blive det førende parti på den danske højrefløj,” skriver Martin Henriksen på Facebook.

Læs også:

Morten Messerschmidt og Peter Kofod melder ud: Vil være formand og næstformand for DF

Merete Dea Larsen vil være formand for Dansk Folkeparti

Erik Høgh-Sørensen vil være DF-formand: Vil udflytte DFs sekretariat og have dansk EU-folkeafstemning