Erik Høgh-Sørensen vil være DF-formand: Vil udflytte DFs sekretariat og have dansk EU-folkeafstemning

0
2699
Erik Høgh-Sørensen er nyvalgt medlem af byrådet i Hjørring. Han er tidligere hovedsbestyrelsesmedlem i DF og har siddet i regionsrådet for DF i Region Nordjylland 2018-2021. Foto: M. Højer

Det tidligere hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen melder sig nu som formandskandidat i DF. Han går bl.a. til valg på at ville reformere DFs organisation ved at udflytte en del af sekretariatet fra Christiansborg

Så er der tre kandidater til posten som ny formand for Dansk Folkeparti. Fredag meddelte tidligere hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen, at han også vil stille op, når der skal vælges ny partiformand på et ekstraordinært årsmøde i Herning den 23. januar 2022. I forvejen har DFs næstformand Morten Messerschmidt og tidligere folketingsmedlem Merete Dea Larsen officielt meldt sig som kandidater til at afløse Kristian Thulesen Dahl.

Erik Høgh-Sørensen, der er nyvalgt til byrådet i Hjørring, går til valg på et budskab om at ville reformere og strømline DFs organisation. Han vil blandt andet udflytte dele af DFs sekretariat fra Christiansborg til provinsen.

”DF skal være mere serviceorienteret mod lokalforeningerne og være hurtigere til at rykke ud, hvis der opstår problemer lokalt, så der hurtigt kan skabes ro. Det har hovedbestyrelsen ikke været god nok til, heller ikke i min tid i hovedbestyrelsen,” siger Erik Høgh-Sørensen, der var medlem af hovedbestyrelsen 2019-2021.

Erik Høgh-Sørensen på talerstolen til DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

DF Classic

Politisk står Erik Høgh-Sørensen for en kurs, han beskriver som ”DF Classic”, dvs. fokus på en stram udlændingepolitik, skarp islamkritik og modstand mod EU.

Erik Høgh-Sørensen, der er journalist, var i fem år Ritzaus korrespondent i Bruxelles og han har siden markeret sig som en skarp EU-modstander, blandt andet med bogen ”Mod vinden”. Han mener, at DF skal arbejde for et ”danexit”, dvs. en folkeafstemning om det danske EU-medlemskab.

”Hvis Dansk Folkeparti skal være parlamentarisk støtte eller indgå i en regering, skal vi stille som krav, at der indskrives nogle DF-prioriteter, der skal udmøntes før næste valg. Det ene er, at der skal gennemføres folkeafstemning om EU-medlemskabet. Det andet er, at Danmark skal opsige eller tage forbehold for konventioner, der forhindrer os i at føre en selvstændig udlændingepolitik,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Erik Høgh-Sørensen på vej til debat på TV2 Nord under valgkampen. Han var spidskandidat ved kommunalvalget i Hjørring og blev valgt ind i byrådet med 699 stemmer. Foto: Privat

Dømt i byretten: ”Det var politisk”

Erik Høgh-Sørensen blev i august idømt en bøde på 7500 kroner ved byretten i Hjørring, fordi han sidste år delte et Twitter-opslag om en 16-årig dreng med indvandrerbaggrunds overfald på en 14-årig dansk dreng. Han kalder sagen politisk og mener ikke, at den er en belastning for ham som formandskandidat.

”Dét jeg har gjort, svarer blot til at klippe en artikel ud af papiravisen og give dette udklip til en nabo. Dommen skyldes snarere, at jeg har kritiseret politiets ledelse for at være korrupt i sagerne om Morten Messerschmidt, Tibetsagen, Rigsarkivsagen, håndteringen af minkaflivningen, og Bettina Jensen-sagen. Derudover skjuler politiledelserne omfanget af forbrydelser begået af folk af islamisk baggrund,” sagde Erik Høgh-Sørensen efter dommen.

Han mener heller ikke, at det vil være et problem som formand, at han ikke er medlem af Folketinget.

”Det er måske snarere en fordel, for der er for lang afstand mellem Christiansborg og lokalforeningerne. Et af DFs problemer er, at en stor del af ledelsen er koncentreret på Christiansborg, som er lidt af en osteklokke”.

Erik Høgh-Sørensen (DF) til møde i Det Europæiske Regionsudvalg som regionsrådsmedlem. Erik Høgh-Sørensen har markeret sig som en skarp kritiker af EU og vil have en folkeafstemning om det danske EU-medlemsskab

Du er 57 år og dermed fem år ældre end den nuværende formand. Er du ikke for gammel til at skabe fornyelse?

”Nej, tværtimod. Politik handler om visioner, viden, erfaring og om at have energien til at levere varen, og det har jeg,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Den nye formandskandidat har været medlem af regionsrådet i Region Nordjylland 2018-2021 og er bestyrelsesmedlem af Landsforeningen NON-halal. Efter årene som journalist i Bruxelles, var Erik Høgh-Sørensen i en årrække kommunikationschef i Mærsk Container og arbejdede derefter som kommunikationskonsulent. Han har skrevet flere bøger. Foruden den EU-kritiske ”Mod vinden” er han forfatter til flere bøger om 2. verdenskrig, bl.a. om nazisten Søren Kams drab på B.T-redaktør Carl Henrik Clemmensen i 1943.

Mere om Erik Høgh-Sørensen:

Erik Høgh-Sørensen idømt bøde for at dele fotos af overfald

Modstand mod vindmøller og plejehjemslukning gav bonus i Hjørring

Læs også:

Morten Messerschmidt og Peter Kofod melder ud: Vil være formand og næstformand for DF

Merete Dea Larsen vil være formand for Dansk Folkeparti