Modstand mod vindmøller og plejehjemslukning gav bonus i Hjørring

0
1599
Erik Høgh-Sørensen på vej til debat på TV2 Nord under valgkampen. Foto: Privat

Dansk Folkepartis spidskandidat i Hjørring, Erik Høgh-Sørensen, stryger i byrådet med 699 personlige stemmer. Han har ført valgkamp på sager, som har haft stor folkelige opbakning. Til gengæld har han ikke brugt en krone på facebook-annoncer

Han sidder ikke i byrådet i forvejen, han stiller op for Dansk Folkeparti og han har ikke brugt en krone på facebookannoncer.

Med tirsdagens valgresultat for DF in mente lyder det ikke som opskriften på et godt valg. Men Dansk Folkepartis spidskandidat i Hjørring, Erik Høgh-Sørensen, trodsede landstendenserne og fik med 699 personlige stemmer det femte højeste stemmetal af alle kandidater i kommunen. Derfor er han nu klar til at udskifte sin plads i regionsrådet i Nordjylland med en af 31 pladser i byrådet i Hjørring.

”Jeg er meget positivt overrasket. Jeg havde nok håbet på 3-400 stemmer, så 699 er rigtig godt,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Nej til vindmøller på landjorden

Bakket op af en meget aktiv lokal DF-forening, der har formået af vækste medlemstallet med 25 procent det sidste halve år, har Erik Høgh-Sørensen ført en markant kampagne med fokus på flere lokale mærkesager med stor folkelig appel.

Erik Høgh-Sørensen er gået til kamp mod opstilling af vindmøller på land. Der er kæmpevindmøller på vej to steder i kommunen, blandt andet i Lille Heden Klitplantage. Sidstnævnte sted skal en del af en fredsskov fældes for at få plads til de upopulære møller, hvilket den socialdemokratiske borgmester Arne Boelt har sagt ja til.

Erik Høgh-Sørensen har lanceret et forslag om folkeafstemninger i en radius på fem kilometer fra de planlagte vindmøller. Det vil tvinge de ansvarlige i dialog med borgerne, mener Erik Høgh-Sørensen, der i en facebookvideo kort før valgdagen udstillede borgmesterens støtte til vindmøllerne. Erik Høgh-Sørensen stillede sig op foran fredsskoven med sin gamle motorsav og sagde, at han havde overvejet at sælge den til Arne Boelt. Så borgmesteren selv kunne fælde sine træer. Videoen kan ses her

Erik Høgh-Sørensen med sin gamle motorsav i en facebookvideo, der har givet mange reaktioner.

”Folk er så trætte af vindmøller heroppe. De vil blæse på, at københavnerne for at se godt ud i et eller andet grønt regnskab vil have vindmøller i Nordjylland. Vores budskab har hele vejen igennem været et klokkeklart nej til vindmøller på land. Jeg tror faktisk vindmøllesagen har været med til at vælte Arne Boelt,” siger Erik Høgh Sørensen med henvisning til det socialdemokratiske valgnederlag, som betyder, at Arne Boelt efter 12 år som borgmester må overlade stolen til venstremanden Søren Smalbro.

“Folk vil blæse på, at københavnerne for at se godt ud i et eller andet grønt regnskab vil have vindmøller i Nordjylland”

Plejehjem og containerhavn

En anden sag, der har kostet Socialdemokratiet dyrt, er lukningen af et lokalt plejehjem. Også her er Erik Høgh-Sørensen og DF gået imod flertallet og kræver beslutningen fra det gamle byråd omgjort.

Endelig har Erik Høgh-Sørensen, der har en fortid som kommunikationschef i Mærsk Container, lanceret et forslag om at etablere en containerhavn i forbindelse med Hirtshals Havn. Et forslag, der skal gøre havnen, der står overfor en udbygning, til en endnu større vækstmotor for kommunen.

Men kan Dansk Folkeparti udrette noget med kun én plads i byrådet? Det er Erik Høgh-Sørensen sikker på.

”Jeg tror, jeg kan udrette meget, netop fordi jeg kommer med mange stemmer i ryggen. Det viser nemlig, at der opbakning til min dagsorden. Derfor tror jeg, at DF hen ad vejen vil få mange ting igennem,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Erik Høgh-Sørensen på gaden i Hjørring sammen med regionsrådskandidat Jamie Voldby.

Nul kroner på facebookannoncer

Det tidligere hovedbestyrelsesmedlem i DF har lavet videoer og debatteret flittigt på Facebook, men han har ikke brugt så meget som en krone på at booste opslag eller køre annoncer på det store sociale medie. I stedet er annoncekronerne gået til lokale, danske medier.

”Jeg tror, at mange køber katten i sækken, når de reklamerer på Facebook. Der er jo ingen reel kontrol med, om man rent faktisk når ud til de brugere, som Facebook påstår, for de er jo ikke underlagt en oplagskontrol. Dertil kommer, at det er blevet afsløret, at Facebook internt regner med et fald på 45 procent blandt unge. Så hvis man går efter unge vælgere, er jeg ret sikker på, at man rammer forkert på Facebook,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Læs også:

DFs spidskandidat i Hjørring er optimist: Stemningen er skiftet hos vælgerne

Erik Høgh-Sørensen idømt bøde for at dele fotos af overfald