Nana fik 3142 stemmer til by- og regionsrådet: ”Det har givet blod på tanden”

0
3391
Nana Harring stillede op til både kommunal- og regionsrådsvalget. Begge steder fik hun mange stemmer.

Nana Harring blev en af Dansk Folkepartis store stemmeslugere ved sidste uges kommunalvalg. Hun blev ikke blev valgt, men den 23-årige sygeplejestuderende er klar til mere politik – selv om DFs dårlige valgsultat ”har været en kæmpe mavepuster”

Hun blev ikke valgt, men 23-årige Nana Harring fik stemmetal ved sidste uges kommunal- og regionsrådsvalg, der må gøre mange andre kandidater grønne af misundelse.

1337 satte kryds ved Nana til kommunalvalget i Århus, hvor hun var nummer to på Dansk Folkepartis liste. Det var bare 121 stemmer færre end DFs spidskandidat Jakob Søgaard Clausen, der blev valgt ind i byrådet med 1458 stemmer.

Til regionsrådsvalget fik hun endnu flere stemmer. Her satte 1805 vælgere kryds ved Nana Harring, hvilket var det 4. højeste stemmetal blandt DFs kandidater i Region Midtjylland.

Det flotte valg, der bringer Nana Harring ind på top 25 over personlige stemmetal ved kommunalvalget i Århus, har givet den snart færdiguddannede sygeplejerske lyst til mere politik. Det var første gang, hun var opstillet, men det bliver næppe sidste gang.

”Det har selvfølgelig givet mig blod på tanden, så jeg tænker, at det ikke er sidste gang jeg er på en stemmeseddel. Jeg tænker da også, at det på et tidspunkt kunne være spændende at stille op til Folketinget,” siger Nana Harring.

“Jeg tænker, at det ikke er sidste gang jeg er på en stemmeseddel”

Kæmpe mavepuster

Glæden over sit gode valg kan dog ikke dæmpe skuffelsen over, at Dansk Folkeparti som parti fik et dårligt kommunalvalg. I Århus blev DFs stemmetal halveret i forhold til 2017, og det er kun valgforbundet med de øvrige borgerlige parti, der sikrer, at DF får en plads i byrådet i Aarhus de næste fire år.

”Jeg har været medlem af Dansk Folkeparti, siden jeg var 15 år, så DFs valgresultat har været en kæmpe mavepuster for mig. Det skal lige synkes. Når det er sagt, så er jeg overrasket og glad for mit personlige valg. At det er gået så godt, tror jeg handler om, at jeg kommer med en anden baggrund end mange andre kandidater,” siger Nana Harring, der har arbejdet i ældreplejen siden hun var 17 år og det sidste halve år har arbejdet i psykiatrien som led i sin uddannelse.

”Jeg har i min valgkamp fokuseret meget på en værdig ældrepleje. Jeg kender systemet indefra og har selv haft hånden på kogepladen. Jeg kender de problematikker, som medarbejdere, borgere og pårørende står i. Derfor kan jeg bidrage med noget andet,” siger Nana Harring.

Jakob Søgaard Clausen og Nana Harring var nummer et og to på DFs liste i Århus. “Vores mål var at komme ind sammen. Jeg synes, vi er et sindssygt stærkt team,” siger Nana Harring. De to kandidater fik mere end halvdelen af alle DFs stemmer i Århus.

Insta-fotos vakte opsigt

Hun fik i valgkampen en del omtale på grund af sin Instagram-profil, hvor fotos uden ret meget tøj fik B.T. til at lave artiklen “DF-politiker deler undertøjsbillede: ‘Hvis folk ændrer syn på mig, må de gøre det’”. Den historie gav omtale langt uden for landets grænser og har uden tvivl øget kendskabet til Nana Harring.

”Jeg tror, det har været med til at vise, at politik er mange forskellige ting. Man behøver ikke være en bestemt type for at ville ændre nogle ting i samfundet,” siger Nana Harring.

Alt i alt har det været en positiv oplevelse at være kandidat, siger hun:

”Det har været spændende at skulle føre sin egen valgkamp, i stedet for at skulle føre valgkamp for andre. Samtidig er det også meget specielt at blive så eksponeret, som man bliver som kandidat. Jeg var pludselig ’DF-Nana’ og folk begyndte at forholde sig til mig på en anden måde. Jeg skulle stå ansvar for mange ting. Men helt overordnet har det været en god oplevelse,” siger Nana Harring.

“Jeg var pludselig ’DF-Nana’ og folk begyndte at forholde sig til mig på en anden måde”

Bachelor om psykiatrien

Eneste store minus ved kommunalvalget har været, at Nana i en periode måtte sætte sit bachelorprojekt på pause. Nu kan hun til gengæld bruge al sin tid på den opgave, der skal afleveres 3. januar, hvorefter hun kan kalde sig sygeplejerske.

”Jeg skriver bachelor om psykiatriske patienters oplevelser af tvang i psykiatrien. Forskning viser nemlig, at patienter har forskellige oplevelser af, hvad tvang er. Det synes jeg er meget relevant, at der arbejdes med i psykiatrien,” siger Nana Harring, der ud over at være suppleant til byrådet i Århus også bliver en del af den baggrundsgruppe, der skal arbejde tæt sammen med DFs nyvalgte byrådsmedlem, Jakob Søgaard Clausen.

Læs også:

Generationsskifte: To unge DF’ere fik næsten 3000 stemmer i Århus