Generationsskifte: To unge DF’ere fik næsten 3000 stemmer i Århus

0
2897
Jakob Søgaard Clausen og Nana Harring var nummer et og to på DFs liste i Århus. "Vores mål var at komme ind sammen. Jeg synes, vi er et sindssygt stærkt team," siger Nana Harring. De to kandidater fik mere end halvdelen af alle DFs stemmer i Århus.

DFs spidskandidat i Århus, Jakob Søgaard Clausen, valgt ind med 1458 stemmer. Nummer to på listen, Nana Harring, fik 1337 stemmer. ”Det viser, at der er opbakning til dét generationsskifte, vi har sat i gang i Århus,” siger Jakob Søgaard Clausen

Det holdt hårdt, men selv om Dansk Folkeparti tabte mere end halvdelen af stemmerne i Århus ved tirsdagens kommunalvalg, så lykkedes det at holde én plads i byrådet. Den går til spidskandidaten Jakob Søgaard Clausen, der i forvejen var suppleant til byrådet.

Jakob Søgaard Clausen, der er 28 år, fik 1458 personlige stemmer. Nummer to på listen, 23-årige sygeplejestuderende Nana Harring, fik 1337 personlige stemmer. Dermed fik DFs to unge topkandidater tilsammen mere end halvdelen af DFs i alt 5252 stemmer, hvilket Jakob Søgaard Clausen ser som et signal om, at DFs generationsskifte er godt i gang.

”Der viser, at der er opbakning til det generationsskifte vi har sat i gang,” siger Jakob Søgaard Clausen, der i byrådet afløser den kendte DF-rådmand Jette Skive og Knud Mathiesen.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke lykkedes os at få to mandater, men jeg glæder mig over, at to unge kandidater har kunnet samle så mange personlige stemmer”.

Lå på vippen

Det var valgforbundet med de øvrige borgerlige partier, der reddede DFs mandat. Først ved 01.30-tiden natten til tirsdag kunne Jakob Søgaard Clausen føle sig helt sikker.

”Vi stod til at komme ind hele aftenen, men vi frygtede, at de store afstemningssteder inde i byen ville tippe det, for de plejer ikke at stemme DF. Det skete heldigvis ikke”.

Jakøb Søgaard Clausen var torsdag i gang med at pille sine valgplakater ned i Århus.

Selv om DF kun har et mandat, er det lykkedes tage sig godt betalt under konstitueringen. Med Dfs mandat får blå blok nemlig 11 mandater mod rød bloks 20, hvilket udløser flere udvalgsposter. Det udnyttede Jakob Søgaard Clausen til at spørge begge blokke på valgnatten, hvad de kunne tilbyde DF.

”Vi vil helst være en del af det borgerlige samarbejde, men vi vil også gerne kunne mærke, at de borgerlige partier sætter pris på os. Derfor spurgte jeg selvfølgelig, hvad de kunne tilbyde os, og vi har fået det maksimale ud af det,” siger Jakob Søgaard Clausen, der bliver medlem af hhv. teknisk udvalg og udvalget for sociale forhold og beskæftigelse, ligesom han får bestyrelsesposter i to forsyningsselskaber.

Vil arbejde med mærkesager

”Med pladsen i teknisk udvalg kan jeg arbejde med DFs dagsorden om at forhindre, at der bygges for tæt og rives gamle bygninger ned i Århus, og i social- og beskæftigelsesudvalget kan jeg bl.a. arbejde med bekæmpelsen af parallelsamfund. Der er stadig massivt rødt flertal i Århus, men jeg vil prøve at sætte nogle dagsordener for at markere, hvilken udvikling vi ønsker for Århus,” siger Jakob Søgaard Clausen, som bl.a. vil arbejde for at få gennemført DFs udspil om en hjemrejsepolitik.

Læs også:

27-årige Jakob valgt til DFs spidskandidat i Århus: “Jeg føler mig godt klædt på”

DF i Århus vil have en hjemrejsepolitik