Inger Støjberg idømt 60 dages fængsel i Rigsretten

0
1430
Inger Støjberg ankommer til domsafsigelsen i Eigtveds Pakhus. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fhv. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten. 25 ud af 26 dommere stemte for, at hun var skyldig

Skyldig. Forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er tirsdag blevet dømt skyldig i rigsretssagen, hvor hun har været anklaget for at have stået bag en ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene ægtefælle var under 18 år.

25 ud af 26 dommere i rigsretten har stemt for, at Inger Støjberg er skyldig. 15 af dommerne mente, at det skal udløse en ubetinget fængselstraf. 11 ønskede en mildere straf. Men da der var flertal for en fængselsstraf, er det endt med en dom på 60 dages ubetinget fængsel.

Rigsrettens formand, Thomas Rørdam, afsiger dom i sagen mod tidl. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, i Eigtveds Pakhus i København mandag den 13. december 2021.

Dommerne har valgt at se bort fra et ministernotat, som Inger Støjberg godkendte og som fastslog at der ville være mulighed for undtagelser. I stedet har de lagt vægt på, at der blev udsendt en pressemeddelelse, hvor undtagelsesbestemmelsen ikke fremgik. Dermed var der i følge dommen tale om en ulovlig instruks.

“Flertallet finder det bevist, at den praksisændring, Støjberg besluttede sig for, var den fra pressemeddelelsen og ikke fra notatet,” lød det fra retsformand Thomas Rørdam, da han læste dommen op.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup har omgående kommenteret dommen. På Twitter kalder han den uforståelig:

“Inger Støjberg gjorde det rigtige. Barnebrude skal ikke være til diskussion i Danmark – uanset hvad forældede konventioner måtte mene,” skriver han.