Pia Kjærsgaard: Send afviste asylansøgere til Grønland

0
2458
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

DFs udlændingeordfører foreslår, at afviste, kriminelle asylansøgere placeres på en nedlagt flådestation i Grønland

Mens regeringen stadig ikke vil fortælle, hvad den vil gøre med afviste og kriminelle asylansøgere, så kommer Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard nu med et kontant forslag. Pia Kjærsgaard siger til BT, at hun vil fremsætte et forslag i Folketinget om at placere et udrejsecenter for afviste, kriminelle asylansøgere på Grønland. Nærmere bestemt i den nedlagte Flådestation Grønnedal i Arsukfjorden, der ligger isoleret på den grønlandske vestkyst.

“Uanset hvor i Danmark et udrejsecenter for de afviste asylansøgere placeres, er der beboere i nærheden, som synes, at det slet, slet ikke er en god idé, og det er der ikke noget at sige til. Derfor er Grønland en rigtig god løsning,” siger Pia Kjærsgaard til BT.

“Der er de store vidder på Grønland, så det vil være umuligt for dem at drive rundt og lave ballade og give utryghed. Det kunne jo være, at det kunne motivere nogle flere til at rejse hjem,” fortsætter hun.

Arkivfoto

Kriminaliteten stiger ved Kærshovedgård

Regeringen og dens støttepartier skrottede som noget af det første DF og VLAK-regeringens plan om et udrejsecenter på øen Lindholm ved Sydsjælland. I stedet er de kriminelle asylansøgere fortsat placeret på Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland, hvor de skaber stor ytryghed.

En opgørelse viste for nylig, at kriminalitet begået af beboere på Kærshovedgård, er steget massivt de sidste par år. Fra januar 2019 til august 2020 er der rejst 127 sigtelser mod beboere på Kærshovedgård, bl.a. for vold, tyverier og narkohandel.

Regeringen har bebudet, at den er på vej med et alternativ til Kærshovedgård. Men indtil videre har den svaret henholdende, når Dansk Folkeparti har afkrævet svar på, hvornår der sker noget. Derfor mener Pia Kjærsgaard, at det nu er nødvendigt at handle.

“Nu har vi ventet, jeg ved ikke hvor lang tid, og vi er nødt til at få svar på, hvad der skal ske i forhold til Kærshovedgård og Lindholm,” siger hun til BT.

Venstre afviser

I følge avisen kan det være i strid med Det Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 5 at placere et udrejsecenter på Grønland. Det kan nemlig, må man forstå, blive opfattet som frihedsberøvelse, fordi der er tale om isolation. Pia Kjærsgaard mener dog ikke, at konventionen skal være en forhindring. Som hun siger til BT, er Grønland en del af det danske rige.

Forslaget fra Pia Kjærsgaard får ikke umiddelbart opbakning fra Venstre. Partiets udlændingeordfører Mads Fuglede siger til BT, at et udrejsecenter på Grønland vil være en “en meget dyr og upraktisk løsning”. Han mener i stedet, at Balkan ville være ideelt til et nyt udrejsecenter.

Tidligere artikler:

DF trækker minister i samråd: Vil have svar om Kærshovedgård

Rød blok droppede den øde ø: Nu stiger kriminaliteten ved Udrejsecenter Kærshovedgård