Rød bloks nye børnetilskud går til ikke-vestlige indvandrere

0
7098
Arkivfoto

Størstedelen af det midlertidige børnetilskud, som regeringen og dens støttepartier indførte sidste år, går til ikke-vestlige indvandrerfamilier. Det viser et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Peter Skaarup (DF). Skandaløst, mener han

Det er indvandrerfamilier fra ikke-vestlige lande, som får tildelt størstedelen af det midlertidige børnetilskud, som regeringen og dens støttepartier sidste år besluttede at give til fattige børnefamilier.

Det viser et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

I følge svaret blev der i august 2020 udbetalt i alt 18,6 millioner kroner til 12.915 familier. Af disse var 7313 familier fra ikke-vestlige lande, mens 460 var efterkommere af familier fra ikke-vestlige lande. De to grupper modtog tilsammen 12 millioner kroner.

Til sammenligning var der kun 4815 danske familier, der modtog det særlige børnetilskud. Indvandrere og efterkommere af indvandrere fra andre vestlige lande udgør de sidste 319 familier.

Sådan fordelte udbetalingen af det midlertidige børtnetilskud sig i august 2020. Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Skaarup: Løftebrud

To ud af tre modtagere er med andre ord fra ikke-vestlige lande. Det udløser skarp kritik fra Peter Skaarup:

”Regeringen løber fra dens løfter om at føre stram udlændingepolitik og gennemfører et helt klart slapper-tiltag, der sender millioner af kroner til indvandrerfamilier, mens danske familier ikke får nær det samme beløb. Det er totalt skandaløst,” siger Peter Skaarup til ditOverblik.

”Regeringen løber fra dens løfter om at føre en stram udlændingepolitik”

Peter Skaarup, gruppeformand (DF)

Det midlertidige børnetilskud er på 500-700 kroner pr. barn i alderen 0-14 år pr. måned. Det blev indført for at lette livet for familier, hvor forældrene er på kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelseshjælp.

At tilskuddet kaldes midlertidigt skyldes, at det løber til 30. juni 2021. Til den tid er det regeringens plan at. at der gennemføres et nyt ydelsessystem, baseret på et udspil fra Ydelseskommissionen, som regeringen nedsatte i december 2019, og som har fået et år til at komme med et forslag til et nyt system for offentlige ydelser.

Det midlertidige børnetilskud blev vedtaget i december 2019. Fra Folketings-TV

Minister: Ingen generel hævelse af ydelser

Da tilskuddet blev indført, kritiserede de blå partier den socialdemokratiske regering for løftebrud. Det var, lød kritikken, i strid med Socialdemokratiets løfter om at føre en stram udlændingepolitik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviste dog kritikken:

”Tilskuddet er fuldstændig i overensstemmelse med det, Socialdemokratiet sagde før valget. Det er midlertidigt og skal kun gælde, til der kan laves et helt nyt system for ydelser, på baggrund af anbefalinger fra den ydelseskommission, som regeringen nedsætter. Derfor er der ikke tale om at hæve ydelserne generelt til udlændinge,” lød det fra ministeren, da aftalen om tilskuddet blev præsenteret i september 2019.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Skaarup: Man kan ikke stole på Socialdemokratiet

Peter Skaarup har dog ingen tillid til, at regeringen igen vil sænke ydelserne for de berørte familier:

”Jeg frygter helt ærligt, at det her kun er toppen af isbjerget, hvis regeringen får lov til at sidde flere år endnu med dens parlamentariske grundlag. Derfor mener jeg ikke at man kan stole på Socialdemokraternes kursskifte på udlændingeområdet,” siger han.

Han mener, at det særlige børnetilskud, som udbetales til moren på adressen, er med til at fastholde indvandrere på offentlige ydelser:

”Det er klart at regeringen med deres forslag holder indvandre på offentlig forsørgelse her. Det er direkte skadeligt for Danmark, jeg mener hellere regeringen skulle have fokus på at få styr på indvandringen og flere hjemsendelser,” siger Peter Skaarup.

“Jeg mener ikke, at man kan stole på Socialdemokraternes kursskifte på udlændingeområdet”

Peter Skaarup, gruppeformand (DF)

FAKTA: DET MIDLERTIDIGE BØRNETILSKUD

Aftalen om et midlertidigt børnetilskud blev indgået af regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten i september 2019. Loven blev vedtaget i Folketinget 20. december 2019.

Det midlertidige børnetilskud udgør 700 kroner pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kroner pr. barn af enlige pr. måned og 550 kroner pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Tilskuddet er sat sådan sammen, at man ikke kan få mere i ydelse, end man har mistet som følge af indførelsen af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.