DF trækker minister i samråd: Vil have svar om Kærshovedgård

0
4496
Arkivfoto

DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard stiller spørgsmål til udlændinge-og integrationsministeren om de kriminelle udlændinge på udrejsecenter Kærshovedgård

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard trækker nu udlændinge- og integerationsminister Mattias Tesfaye i samråd om situationen på udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i midtjylland.

For nylig viste en opgørelse, at kriminalitet begået af beboere på Kærshovedgård, er steget massivt de sidste par år. Fra januar 2019 til august 2020 er der rejst 127 sigtelser mod beboere på Kærshovedgård, blandt andet for vold, tyverier og narkohandel.

Det er sket sideløbende med, at den nye S-regering har skrottet planerne om et særligt udrejsecenter på øen Lindholm for kriminelle udvisningsdømte udlændinge, og uden at regeringen har præsenteret en plan for et alternativ til Lindholm. Derfor skal de kriminelle udlændinge, hvoraf flere er dømt for meget alvorlige forbrydelser, indtil videre blive boende på Kærshovedgård.

Senest kom det under Folketingets åbningsdebat frem, at regeringen stadig ikke har en plan klar for et nyt udrejsecenter. Men nu kræver Pia Kjærsgaard svar fra ministeren.

DFs udlændingeordfører, stifter og tidligere formand for Dansk Fokeparti, Pia Kjærsgaard. Arkivfoto: Carsten Lundager

Hvordan vil regeringen skabe tryghed?

Pia Kjærsgaard vil blandt andet have svar på disse spørgsmål under samrådet:

Vil ministeren redegøre for regeringens løsningsforslag for Udrejsecenter Kærshovedgård? Hvilke konkrete løsningsforslag arbejdes der med, og hvornår kommer der en løsning, så lokalsamfundet ikke længere skal døje med utryghed og den kriminalitet, som udgår fra udrejsecentret?

Hvilke foranstaltninger vil regeringen tage for at få bugt med og kontrol med den kriminalitet, der udgår fra centret, så beboere og forretningsdrivende i nærområdet og de større byer som eksempelvis Herning kan føle sig trygge?

Pia Kjærsgaard: Er pengene vigtigere end løsningen?

Der blev sat 759 millioner kroner af til det udrejsecenter på Lindholm i Stege Bugt, som DF og VLAK-regeringen blev enige om at oprette ved finanslovsforhandlingerne i 2018. Men øen var “symbolpolitik” og for alt for dyrt, fastlog partierne i rød blok, da de efter valget skrottede ø-planerne, og i sit nyeste finanslovsforslag har regeringen slet ikke sat penge til et nyt udrejsecenter. Derfor vil Pia Kjærsgaard nu have svar på, hvor meget regeringen mener, at et udrejsecenter må koste:

“Arbejder regeringen med et maksimalt beløb, som regeringen vil anvende på et alternativ til Kærshovedgård, idet regeringen ved sin tiltrædelse skrottede de blå partiers løsning med øen Lindholm til 759 mio. kr., fordi denne løsning var for dyr? Er pengene vigtigere end en løsning på problemet?,” skriver Pia Kjærsgaard i et samrådsspørgsmål.

Udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye under et tidligere samråd. Fra folketings-tvs transmission

“Regeringen vil sende flere hjem”

Under åbningsdebatten i torsdags blev Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen spurgt af DFs formand Kristian Thulesen Dahl, hvad regeringen har af løsninger til de beboere ved Kærshovedgård, som lige nu føler sig utrygge over at være nabo til kirminelle udlændinge. Her sagde han, at regeringen er på vej med en række initiativer i forhold til at få sendt flere kriminelle udvisningsdømte udlændinge ud af landet:

“Regeringen vil i den kommende samling foreslå yderligere midler til at få sendt flere hjem, der ikke har ret til at være her eller har begået kriminalitet. Det håber jeg, at vi (Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, red.) vil kunne finde hinanden om. Og en del af disse tiltag er også at oprette et tredje udrejsecenter. Lindholm var bare for dyr,” sagde den socialdemokratiske ordfører.

Læs også:

Regeringen har stadig ingen plan om et center til de kriminelle udlændinge