DF vil hjælpe hjemløse med dyrlægeregninger

0
3037
Hjemløse i København og Odense skal kunne få gratis dyrlægehjælp til deres hunde. Arkivfoto

Hjemløse med hunde skal kunne få gratis hjælp hos dyrlægen, foreslår DF-politikere fra København og Odense

De mange hjemløse, som lever på gaden og har en hund som nærmeste ven, skal kunne få gratis behandling af deres hunde hos dyrlægen.

Det mener Dansk Folkeparti i Odense og København, som er gået sammen om at finde et politisk flertal for dyrlægehjælp til hjemløse hundeejere i de to storbyer.

“Det skal ikke være regningen, der bestemmer en hunds skæbne. Der er heldigvis varmende solstrålehistorier om dyrlæger, der behandler hunde uden beregning. Men coronakrisen rammer mange. Også klinikker for dyrene,” skriver Cheanne Nielsen, der er suppleant i Borgerrepræsentationen i København for DF, og Carsten Sørensen, der er DFs spidskandidat i Odense, i et fælles debatindlæg.

De to DFere mener, at de to storbykommuner som minimum bør betale et gratis årligt sundhedstjek til hjemløses hunde samt hjælpe med betalingen af dyrlægeregningerne.

“For der er ikke meget mere hjerteskærende end når en ejer gennem mange år må sige farvel til sin hund af økonomiske årsager. Akut behandling bør ikke kun tilkomme ressourcestærke hundeejere med udvidet forsikring. Vi mener, at tiden er moden til at få dyrevelfærd på den sociale dagsorden. Det tror vi på, vil give pote,” skriver Cheanne Nielsen og Carsten Sørensen.