Rød blok droppede den øde ø: Nu stiger kriminaliteten ved Udrejsecenter Kærshovedgård

0
2604
Arkivfoto

Der har været 127 sigtelser mod beboere på udrejsecenter Kærshovedgård siden 1. januar 2019, afslører Ekstra Bladet. ”Regeringen droppede Lindholm, men har intet alternativ,” siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl

“En ny regering vil arbejde for, at kriminelle udvisningsdømte udsendes af Danmark hurtigere end i dag. En ny regering vil iværksætte en undersøgelse af, hvor de bedst kan placeres, så længe de opholder sig i Danmark”.

Sådan står der i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre blev enige om forud for dannelsen af Mette Frederiksens socialdemokratiske regering i juni 2019.

Dansk Folkeparti og den borgerlige regerings planer om et udrejsecenter på den øde ø Lindholm i Stege Bugt var droppet. I stedet skulle der findes en anden og billigere placering, lød det fra rød bloks partier, som kaldte Lindholm “symbolpolitik”.

Mere end et år efter, er der stadig ikke fundet en ny placering til de udvisningsdømte, kriminelle udlændinge. De 759 millioner kroner, som var afsat til øen Lindholm, har regeringen afsat til andre formål i sit finanslovsforslag. I stedet skal de indtil videre blive boende på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland.

Læs også: Regeringen har brugt pengene, så nu skal de kriminelle udlændinge blive på Kærshovedgård

Fra forståelsespapiret “Retfærdig retning for Danmark” mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

Vold, trusler, butikstyverier, hashhandel

Det kan mærkes i lokalområdet. Ekstra Bladet skrev søndag, at kriminalitet, der udgår fra Kærshovedgård, er steget markant. Avisen har fået aktindsigt i alle sigtelser fra 1. januar 2019 og frem til nu. I denne periode er der rejst 127 sigtelser mod Kærshovedgård-beboere om alt fra vold og trusler til butikstyverier og hashhandel.

Det er lige så mange sigtelser, som politiet rejste i de første to et halvt år, efter at centret åbnede i 2016.

Ifølge Ekstra Bladet handler 37 sigtelser om forhold inde på Kærshovedgård. Resten er forhold uden for centret. De fleste i Herning, hvor 36 sigtelser handler om kriminalitet begået af Kærshovedgård-beboere, især butikstyveri og hashhandel.

Regeringen har ingen løsning på vej

Og den situation får tilsyneladende lov at fortsætte. Fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) erkender, at regeringen endnu ikke har fundet et alternativ til Lindholm. Til Ekstra Bladet siger ministeren:

“Jeg forstår fuldstændig, at det kan skabe utryghed at skulle bo tæt på folk, der er dømt for kriminalitet, og som ikke har nogen fremtid i Danmark. Men vi skal også føre en politik, hvor vi bruger pengene fornuftigt. Den tidligere regerings planlagte center på øen Lindholm var en meget dyr løsning,” siger Kaare Dybvad.

Den tidligere regerings planlagte center på øen Lindholm var en meget dyr løsning”

Kaare Dybvad, fung. udlændinge- og integrationsminister (S), til Ekstra Bladet

”Fuldkommen uholdbart”

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kalder situationen ”fuldkommen uholdbar”:

”Udviste asylansøgere undgik øen: Nu stiger kriminaliteten. Og regeringen har ingen plan overhovedet for, hvad der skal ske. Man havde travlt med at afvise vores plan om øen Lindholm, men anviser intet alternativ. Fuldkommen uholdbart!,” skriver han på Twitter.

Kristian Thulesen Dahl på Twitter.

DFs retsordfører og gruppeformand Peter Skaarup mener, at regeringen fuldstændig har glemt sine løfter om en stram udlændingepolitik:

”Det virker jo helt grotesk, at man allerede er udvist, men stadig opholder sig i Danmark og stadig laver kriminalitet. Det er jo helt godnat. Vores klare budskab til statsminister Mette Frederiksen er, at regeringen nu skal se at komme i gang med den hjemsendelsespolitik. Kriminelle udlændinge skal hjem. Det er det eneste der virker,” siger Peter Skaarup i videoopslag på Facebook.

”Det virker jo helt grotesk, at man allerede er udvist, men stadig opholder sig i Danmark og stadig laver  kriminalitet”

Peter Skaarup, DFs retsordfører og gruppeformand

Læs også: Regeringen har brugt pengene, så nu skal de kriminelle udlændinge blive på Kærshovedgård

Læs Ekstra Bladet: Udviste asyl-ansøgere undgik øen: Nu stiger kriminaliteten