Nye trusler mod lærere fra ekstreme muslimer

0
2703
Youtube-indslag med nuslimer, der kræver at lærerenb fra Batley bliver straffet for "reliøst betonet had". Screenshot fra Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gFdS-FxJkqA&ab_channel=5Pillars

Endnu en skolelærer – denne gang i England – må gå under jorden for at have passet sit arbejde. Læreren havde vist eleverne en karikatur af profeten Muhammed i religionsundervisningen

Skolen Batley Grammar, der ligger i Bradford ved Leeds i det nordlige England, var i dag for anden dag i træk omringet af vrede demonstranter. Skolen selv blev grundlagt for over 400 år siden af en præst, og som avisen Telegraph skriver i dag, har den ikke oplevet noget lignende nogensinde. Politistyrker var klar ved alle indgange og vejen forbi skolen var blokeret af politiet – og alligevel voksede mængden af vrede demonstranter løbende gennem dagen.

Striden startede, da en religionslærer på skolen tirsdag valgte at vise sine elever en karikaturtegning af profeten Muhammed. På de sociale medier mener mange at vide, at læreren gjorde det for at provokere. Skolens ledelse har valgt at suspendere læreren af frygt for demonstranterne.

Skolens rektor, Gary Kibble, siger i en udtalelse: ”Skolen undskylder uforbeholdent for at et totalt upassende billede blev vist under en religionstime. Det burde ikke have været brugt. Et medlem af vores lærerteam undskylder også uforbeholdent.”

I skjul

De britiske medier undlader at bringe lærerens navn og omtaler ikke vedkommendes køn, men blandt demonstranterne synes der ikke at være tvivl om identiteten. Britisk politi har derfor valgt at føre læreren hen til et sikkert sted. Samtidig vokser vreden mod skolens ledelse for i den grad at bøje sig for demonstranterne ved skolen, hvor mere end to ud af tre elever kommer fra muslimske familier.

En talsmand for det britiske undervisningsministerium kalder de hidsige demonstrationer for ulovlige. Og boligminister Robert Jenick går et skridt videre og siger til Sky News om demonstranterne:

”Det er ikke en vej, vi ønsker at gå ned ad her i dette land, så jeg vil stærkt opfordre dem, der er optaget af denne sag, ikke at gøre det (demonstrere, red.).” Ministeren tilføjer, at han finder rapporterne om, at læreren er under beskyttelse på et hemmeligt sted, som ”meget alarmerende”.

Kilder: Telegraph, Sky News, BBC

Læs også:

Tysk professor får trusler efter islamkritik

Patys morder ledte efter andre ofre