Tysk professor får trusler efter islamkritik

0
2661
Klaus Kinzler forklarer i et interview med den regionale tv-station France 3 Auvergne-Rhône-Alpes at han er demokrat, ikke islamofob. Screenshot fra Youtube

Ny sag om trusler mod en lærer i Frankrig, der tillader sig at mene, at modvilje mod muslimer ikke er lige så alvorlig som antisemitisme

Egentlig havde Klaus Kinzler blot tilladt sig at bemærke, at man ikke kan sidestille såkaldt islamofobi med antisemitisme. Dels er det første i grunden bare en kritik af sider af islam, dels er det med ofrene. For hvor modviljen mod muslimer i nogle situationer kan føre til diskrimination, så tæller jødehad millioner af dødsofre gennem europæisk historie.

Som docent ved et eliteuniversitet i den franske by Grenoble skrev han til en kollega om et kommende arrangement, hvor islamofobi blev sidestillet med antisemitisme. Det mente han ikke var en reel sammenligning. Og så brød helvede løs i Grenoble.

Både Kinzler og hans kollega blev svinet til som islamhadende fascister på de sociale medier. Universitetet valgte selv at udelukke dem fra de diskussioner, der foregik om selve arrangementet. Og så begyndte de hadefulde plakater at dukke op.

Til avisen Die Welt siger Kinzler, at han egentlig ikke var overrasket over at se plakaterne. For hver dag bliver der ifølge ham sat nye, svinske plakater op. Og studenterforeningen ved universitetet, der domineres af muslimske kredse, havde længe svinet ham til i en kampagne på de sociale medier.

Det han var overrasket over, var at han ikke fik opbakning fra kolleger og ledelsen på universitetet. Siden har den franske viceindenrigsminister reageret på sagen og universitetet har anmeldt truslerne mod Kinzler til politiet. Docenten må nu leve under politibeskyttelse.

Det hører med til historien, at Klaus Kinzler selv er gift med en muslimsk kvinde. Han har undervist i tysk sprog og kultur ved universitetet i over 25 år.

Det hører med til historien, at Klaus Kinzler selv er gift med en muslimsk kvinde.

Halshuggget

Sagen bringer mindelser om kampagnen mod en anden lærer i Frankrig, Samuel Paty. Han blev også angrebet på de sociale medier for at være en islamofob for vist karikaturer af profeten Muhammed i sin undervisning. Rygterne var stærkt overdrevne og førte til, at han i oktober sidste år blev overfaldet og fik hovedet hugget af.

Hans drabsmand, en ung migrant fra Tjetjenien, blev selv skudt kort tid efter. Senere erkendte den kvindelige elev, der havde startet hele kampagnen mod sin lærer, at hun havde løjet om hans handlinger.

Kilder: Deutsche Welle, AW-Journal, Die Welt