DF-politiker vil have udbredt halal nej tak-ordning til alle regioner

0
2050
Thies Mathiasen er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Region Syddanmark og formand Psykiatri- og socialudvalget. Han er 2. næstformand i Regionsrådet. Foto: Region Syddanmark

Dansk Folkeparti i Region Syddanmark fik i 2019 gennemført, at patienter kan fravælge halalkød på sygehusene. Nu vil DFs Thies Mathiasen forsøge at få Danske Regioner til at anbefale en lignende model til resten af landet

Hvis du bliver indlagt på et sygehus i Region Syddanmark, får du udleveret en madseddel, hvor du kan krydse nej tak til kød, der er halalslagtet, dvs. slagtet og certificeret i forhold til de muslimske forskrifter.

Sådan har det været siden 2019, hvor regionen på Dansk Folkepartis initiativ gjorde det muligt at fravælge halal.

Den valgmulighed benytter en del patienter sig af, og nu bør modellen udbredes til resten af landet. Det mener Thies Mathiasen, der gruppeformand for Dansk Folkeparti i Region Syddanmark og 2. næstformand i regionsrådet.

Læs også: DF vil afskaffe skattefradrag for halaludgifter

Thies Mathiasen vil derfor rejse forslaget på generalforsamlingen i Danske Regioner, der er planlagt til den 20. maj. Hans ønske er, at bestyrelsen pålægges at udsende en anbefaling til de øvrige regioner om at indføre en lignende halal nej tak-ordning.

”Jeg så allerhelst, at man skulle vælge halal til, ikke vælge det fra. Men det her er et godt skridt på vejen,” siger Thies Mathiasen, der fortæller, at det ikke har været uden besvær at få gennemført DF-forslaget i Region Syddanmark.

”Det har ikke været helt uden bump på vejen. Sygehusene har skullet vænne sig til at indkøbe kød, som ikke er halal, ud over svinekød. Men heldigvis er der efterhånden en del mindre slagterier, der kan levere kød, der ikke halal,” siger han.

Læs også:

DF vil afskaffe skattefradrag for halaludgifter

DF-forslag afvist: Flertal vil ikke sikre, at du kan fravælge halal