DF vil stramme skruen overfor bander med nyt forslag

0
1792
Arkivfoto

Bandemedlemmer blæser igen og igen på opholdsforbud. Derfor foreslår DF, at bandemedlemmer skal sendes i fængsel, første gang de overtræder et forbud mod at komme i et bestemt område

24 gange har seks bandemedlemmer i Esbjerg overtrådt et opholdsforbud, som forbyder dem at komme i et bestemt område af byen.

Det fremgik af en artikel, som Jyske Vestkysten bragte den 4. januar 2021.

Det er, mener Dansk Folkeparti, et tydeligt eksempel på, at det opholdsforbud til bandemedlemmer, som kom med i Bandepakke 3, ikke har den fornødne effekt.

Dansk Folkeparti foreslår derfor, at loven ændres. I et beslutningsforslag, som DF netop har fremsat, foreslås det, at første overtrædelse skal udløse 60 dages fængsel ved en straksdom. Anden overtrædelse skal udløse 120 dages fængsel, tredje overtrædelse 180 dage og så videre.

Nuværende regler i strid med formålet

I dag siger loven, at det først er ved tredje overtrædelse, at der venter varetægtsfængsling ved straksdom. Det er, mener DF, i strid med formålet med opholdsforbuddet:

“Ved at overtræde opholdsforbuddet kan de (bandemedlemmer, red.) fortsætte med at begå deres kriminalitet, indtil de har overtrådt det så tilstrækkelig mange gange, at de på ny bliver fængslet,” lyder det i beslutningsforslaget.

DF vil have “absolut nultolerance” overfor banderne, og efter DFs opfattelse har bøder ingen effekt.

“Enten bliver bøden blot lagt oven i en allerede uoverstigelig gæld til det offentlige, eller bøden bliver betalt med penge, der er skaffet fra ny kriminalitet,” skriver DF.

Skal gælde alle

Forslaget gælder alle bandemedlemmer, inklusive dem, der ikke er involveret i en aktuel konflikt.

“Opholdsforbuddet skal ikke kun gælde bandemedlemmer i konflikt, som den nuværende ordning tilsiger, men operere som en generel mulighed for at idømme bandemedlemmer til ikke at opholde sig i et nærmere defineret område. Forslagsstillerne mener, at bander altid er i konflikt, men at konflikten kan være mere eller mindre aktiv. Er bandemedlemmet udenlandsk statsborger, skal straffen kvitteres med en udvisning,” lyder det.

DFs forslag kan læses her