Zimmermann roser DF’ere, der har trukket sig fra ”katastrofebudget” i Region Midtjylland

0
3931
Region Midtjylland skal spare massivt på sundhedsområdet. Årsagen er stærkt stigende udgifter til Novo-medicinen Wegovy og Ozempic. Pressefoto: Anna Glavind

Nick Zimmermann, der er valgt til Folketinget i Østjylland, forstår fuldt ud, at DFs to regionsrådsmedlemmer i Region Midtjylland, Lone Langballe og Inger-Marie Tryde, ikke kan stå inde for budgetaftalen i Region Midtjylland, der medfører massive besparelser på sundhedsområdet

Der er ros fra DFs østjyske folketingsmedlem Nick Zimmermann til hans to partifæller i Region Midtjylland, Lone Langballe og Inger-Marie Tryde, der tidligere på ugen valgte at forlade regionens budgetforlig, som indeholder meget store besparelser på sundhedsområdet.

“Jeg bakker dem fuldstændig op. Jeg er glad for, at de har valgt at sige, at det her, det kan de ikke stå inde for,” siger Nick Zimmermann.

Lone Langballe og Inger-Marie Tryde trak sig fra budgetaftalen tirsdag, da høringsfristen om budgettet udløb. Det skete blandt andet, fordi de ikke vil være med til at nedlægge akutbilen i Grenå og spare 400 millioner kroner på Regionshospitalet Silkeborg.

”Vi synes, det er urimeligt, at der skal spares så voldsomt på sundhedsområdet. Udgifterne til Novo-medicinen Wegovy og Ozempic er steget voldsomt på grund af den nye aftale med PLO, Praktiserende Lægers Organisation. Det er regionerne, der skal afholde disse udgifter, uden at vi kompenseres, samtidig med at staten tjener stort på den nye medicin på grund af ekstra skatteindtægter. Dét, synes vi, slet ikke er rimeligt,” siger Lone Langballe og Inger-Marie Tryde.

“Det er regionerne, der skal afholde disse udgifter, uden at vi kompenseres”

Skuffet over finanslov

De to DF-politikere traf den endelig beslutning om at trække sig, efter at der mandag blev indgået en finanslovsaftale mellem regeringen og et stort flertal af Folketingets partier.

”Vi havde håbet, at der ville være penge på finansloven til at finansiere de ekstraudgifter, som regionerne har til Wegovy og Ozempic. Det er jo trods alt de to regeringspartier Venstre og Socialdemokratiet, der styrer regionerne og derfor har kunnet lægge pres på regeringen. Men det er ikke lykkedes, og derfor er der ingen vej udenom nogle meget voldsomme besparelser,” siger Lone Langballe og Inger-Marie Tryde.

”Vi er som regionsråd stillet overfor valget, om vi vil overholde budgetloven eller overholde patientrettighederne. Som regionsråd har vi et ansvar for både patienter og sundhedspersonale, og det ansvar kan vi ikke leve op til. Vi er de facto sat under administration, og derfor kan vi ikke længere tage ansvar for budgettet,” siger de.

Nick Zimmermann har været meget kritisk overfor spareplanerne i Region Midtjylland, og han mener, at regeringen svigter regionerne.

”Det her er et katastrofebudget, der skaber enorm utryghed for både patienter, pårørende og sundhedspersonale. Jeg forstår ikke, at regeringen ikke sender nogle flere penge til regionerne. Vi hører igen og igen regeringen fortælle, at der er penge nok i kassen, men regeringen vil åbenbart hellere bruge pengene på pilskæve skattelettelser og djøf’ere, end på kernevelfærd,” siger Nick Zimmermann.