DF sikrer danske sømandskirker fem millioner kroner i ny finanslov

0
3533
Arkivfoto

Takket være Dansk Folkeparti er der sat fem millioner kroner af til Danske Sømands- og Udlandskirker i den nye finanslov

Af Nicklas Jensen Plum

Dansk Folkeparti har sat flere fingeraftryk på den finanslov, som 11 ud af Folketingets 12 partier kunne præsentere mandag. Et af dem er øremærkningen af fem millioner kroner til Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK). Dermed er der penge til at styrke det betydningsfulde arbejde, som DSUK udfører til gavn for danskere bosat i udlandet.

“Når man er langt væk hjemmefra og væk fra familien, så er sømandskirkerne et anker, der skaber forbindelsen hjem til. Kirkerne udfylder ikke kun en opgave i forhold til søfarende, men også i forhold til udlandsdanskere generelt, hvor forbindelsen til hjemlandet fastholdes. Kirkerne udfører også et vigtigt arbejde i forhold til danske familier, der er bosatte i udlandet og bliver et fælles mødested for dem,” siger Morten Messerschmidt til Kirke.dk.

Danske Sømands- og Udlandskirker har endnu ikke besluttet, hvordan pengene skal bruges, men de har nogle konkrete ønsker og behov.

“Vi har længe ønsket at kunne bidrage mere til præsternes løn, så kirkerne ude i højere grad kan fokusere på at samle midler ind til driften. Derfor er vi særligt glade for den bevågenhed, denne engangsbevilling er udtryk for, og vil arbejde for en mere permanent løsning, der kan give ro til at udvikle mere langsigtet,” siger DSUK’s udlandsprovst, Selma Ravn, til kirke.dk.

Hun siger, at DSUK er taknemmelig for de ekstra midler, da de vil styrke udlandskirkernes mulighed for at levere en følelse af ”genkendelighed, erindring og hjertesprog” til danskere, der opholder sig udenfor Danmark. Bevillingen markerer en betydningsfuld anerkendelse af DSUK’s indsats og skaber håb for en bedre fremtid for udlandskirkerne, lyder det.

Læs mere om Danske Sømands- og Udlandskirker her