Skuffet DF-ordfører: Forkert at lønløft kun går til udvalgte

0
3564
Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Nick Zimmermann, valgt i Østjyllands Storkreds.

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører kalder det ”rigtig ærgerligt” at aftale om lønløft på 6,8 mia. kroner kun går til udvalgte grupper på sygehusene. Politibetjente burde også få del i lønløft, mener han

Før Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Nick Zimmermann kom i Folketinget, arbejdede han som lager- og logistikoperatør på Skejby Sygehus. Her var han vant til, at sygehusets ansatte løftede i flok, når der var opgaver, der skulle løses. Derfor ærgrer han sig over den trepartsaftale om lønstigninger i det offentlige, som regeringen, fagbevægelsen, Kommunernes Landsforening og Regionerne offentliggjorde mandag. Det er nemlig kun udvalgte grupper, der kan se frem til at få et ekstraordinært lønløft. På sygehusene er det således kun sosu’er og sygeplejersker, der står til at få del i de i alt 6,8 milliarder kroner, som der skal postes i lønløftet.

”Jeg ved, at man i sundhedsvæsenet løfter i flok, uanset om man portør, bioanalytiker, sosu’er eller sygeplejerske. Det er nødvendigt for at få det til at hænge sammen. Derfor er det rigtig ærgerligt, at man kun vælger nogle grupper ud,” siger Nick Zimmermann.

”Den tidligere regering meldte jo ud, at det skulle være et generelt lønløft i det offentlige. Nu viser det sig så, at det kun er til udvalgte grupper og så er det jo uundgåeligt, at der vil sidde skuffede grupper tilbage,” fortsætter han.

Krav om skæve vagter er ikke fair

Nick Zimmermann understreger, at han glæder sig over hver en ekstra krone, som sosu’erne får.

”Jeg er rigtig glad for for at sosu’erne får et stort lønløft, men jeg er til gengæld ked af, at for at få en del af lønløftet, så skal man tage nogle af de skæve vagter. De kræver jo at man tager aften-, nat- og weekend-vagter. Når jeg tænker på nogle af mine gamle kolleger, som var enlige og havde to, tre eller fire børn. For dem vil det være være rigtig svært, hvis de skal til at presses ud i at tage aften- nat- eller weekendvagter,” siger han.

DF-ordføreren beklager også, at politiet er udeladt af aftalen.

”Politiet får ikke en krone overhovedet. Og vi ved jo, at politiet er enormt pressede og har været det igennem lang tid. Lige nu skal de for eksempel bruge en masse tid på shariademonstrationer hver aften i København. Derfor synes det er ærgerligt ,a t de 8ikke er med i lønløftet,” siger Nick Zimmermann.