DF: Lad pensionskasser bygge nye kaserner

0
1243
Alex Ahrendtsen er forsvarsordfører for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti foreslår et samarbejde med landets pensionskasser, så byggeriet af nye kaserner kan komme hurtigt i gang

Et forslag fra Dansk Folkeparti om at få landets pensionskasser til at bygge nye, tidssvarende kaserner får opbakning fra flere partier i Folketinget. Både Moderaterne, Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Konservative bakker i følge TV2 op om ideen, som præsenteres i et nyt DF-udspil med titlen Ordentlige forhold til vores soldater og værnepligtige.

For nylig blev regeringen og forsvarsforligskredsen enige om en akutpakke på 1,9 milliarder kroner til forbedring af Forsvarets ejendomme. Men det er langt fra nok, mener Dansk Folkeparti. Slet ikke hvis værnepligten skal udvides med flere værnepligtige og en forlængelse af værnepligten fra fire til 11 måneder, sådan som regeringen har foreslået.

“Lige nu har vi en akutpakke i gang, hvor vi tager alt det, der er mest slemt. Men vi skal også have moderne indkvarteringsfaciliteter og gymnastiksale, så det bliver attraktivt at være soldat igen,” siger forsvarsordfører Alex Ahrendtsen til TV2.

Nye kaserner

DF foreslår, at gamle, nedslidte kaserne rives ned og genopbygges samt at det undersøges, om der skal opføres 1-2 helt nye kasernebygninger for at få plads til den udvidede værnepligt. Hvis det sidste er tilfældet, så kan det med fordel ske i samarbejde med landets pensionskasser, foreslår DF.

“For at sikre, at nybyggeriet kan komme hurtigt i gang, men samtidig sker med ordentlig kvalitet og gode faciliteter for øje mange år frem, foreslår vi at bygningerne bygges i offentlige-private partnerskaber, sådan som der også er udtrykt politisk ønske om i forsvarsforliget, og hvor hastighed for etablering er afgørende,” skriver DF i forslaget.

Pensionsbranche: God investering

Hos Pensionsbranchen ser man psoitivt på DFs forslag. Kent Damsgaard, der er direktør hos Forsikring og Pension, siger til TV2 at det er i både pensionsbranchens og danskernes interesse at investere i bygninger i form af eksempelvis nye kaserner.

“Det er en god og stabil investering, og risikoen ved at investere gør, at der kommer en belønning,” siger Kent Damsgaard og refererer til danskernes pensionspenge.

Du kan læse udspillet her