DF vil fjerne urimelige gebyrer og aldersdiskrimination i finanssektoren

0
3003
Arkivfoto

Med udspillet ”Danskerne først – også i finanssektoren” vil Dansk Folkeparti gøre op med grådighed og aldersdiskrimination blandt banker og realkreditinstitutter

Det skal være slut med urimelige gebyrer, alt for høje renter og aldersdiskrimination i den finansielle sektor. I et nyt udspil, “Danskerne først – også i finanssektoren”, foreslår DF en stribe initiativer, der skal gøre finanssektoren meget mere gennemsigtig og fair overfor almindelige forbrugere.

DF foreslår blandt andet, at banker og realkreditter mindst to gange årligt skal fortælle kunderne om deres samlede omkostninger. DF vil også gøre det nemmere og billigere at skifte realkreditlån, og så skal personer over 55 år ikke længere diskrimineres, når de vil købe en bolig.

”Alt for mange seniorer oplever diskrimination i forbindelse med at refinansiere af deres boliglån. Alene det, at man er fyldt 55 år kan betyde, at man ikke længere kan tegne et realkreditlån. Måske fordi det er en kærkommen lejlighed til for bankerne for at henvise seniorerne til (de dyrere) banklån, hvilket skæpper godt i bankens kasse. Men det er urimeligt. Derfor skal al usaglig senior-diskrimination være forbudt,” skriver Dansk Folkeparti i udspillet.

DF foreslår blandt andet:

  • Et lovpligtigt pristjek af renter og gebyrer hos banker og realkreditter.
  • Banker skal mindst to gange årligt forpligtes til at informere kunderne om de samlede omkostninger – og fortælle, hvis der kan spares penge.
  • Forbud mod gebyrer ved skift af realkreditlån.
  • Flere krav til techgiganter for at sikre forbrugerbeskyttelse, herunder strammere regulering af ‘finfluencers’.
  • Lovkrav om automatisering i skift af pensionsudbyder.
  • Krav om, at bl.a. indirekte pensionsomkostninger skal fremgå for opspareren.
  • Stop for aldersdiskrimination på boligmarkedet.
  • Mulighed for at udskyde den samlede ejendomsskat for hvert ekstra år, senioren vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Hele udspillet kan læses her: Udspil Danskerne først Også i finanssektoren januar 2024