Bandemedlemmer med i musikvideo: Hylder gangsterliv med våben, kamphunde og stoffer

0
3667
Sortklædte bandetyper i musikvideoen "Sort på sort". Screenshot fra videoen

Musikvideo med rapperen Chatle forarger på Christiansborg. Nogle af de medvirkende er involveret i bandekonflikten i Odense. “Det er voldsomt grænseoverskridende og provokerende,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup

“Den her gøb ved min hånd er til dem, der snakker…”.

Sådan synger rapperen Chatle i en musikvideo, der vækker opsigt og forargelse blandt politikere på Christiansborg. Videoen er optaget i Vollsmose i Odense, der er centrum for et brutalt opgør mellem indvandrerbander, og sangen “Sort på sort” ligner en utilsløret hyldest til livet blandt bandekriminelle.

I videoen ser man billeder af maskeklædte bandetyper i sort tøj, våben, stakkevis af penge, kamphunde, luksusbiler som Mercedes og Maserati og man hører et omkvæd med budskabet “panserne vil altid prøve at sende os bort – livet for en gangster, det er altid kort”. Den “gøb”, som Chatle rapper om, er en pistol, der er stukket ned i en bukselinning – med et budskab, der ikke til at misforstå: Hvis du sladrer, bliver du skudt.

Uskyldig dræbt

I følge TV2 Fyn har flere af de medvirkende tilknytning til bandemiljøet, og videoen er optaget tæt på det sted i Vollsmose, hvor en uskyldig 31-årig mand i juni blev skudt og dræbt, fordi han kom i vejen for et bandeopgør.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) tager på den baggrund afstand fra videoen:

“Den er optaget få hundrede meter fra, hvor en uskyldig mand blev dræbt i et bandeopgør for få måneder siden. Og når der optræder bandemedlemmer fra Vollsmosefraktionen, så er vi ude af det kunstneriske spor. Så handler det om, at det bliver en del af bandens udtryk og ageren, og den måde de vil vise, hvem de er,” siger Peter Rahbæk Juel til TV2 Fyn.

Videoen med Chatle kan ses her:

Beboer: Absurd forherligelse af våben og kriminalitet

En beboer i Vollsmose er af samme grund rystet over videoen:

“Det her forherliger våben, narkosalg og kriminalitet på et helt absurd niveau – alt det vi forsøger at slippe af med i Vollsmose. Jeg bliver rystet, vred og ked af det, for bandekriminalitet koster liv,” siger han til TV2 Fyn.

Flere retsordfører på Christiansborg tager også afstand. Dansk Folkepartis Peter Skaarup siger til TV2 Fyn:

“Det er voldsomt grænseoverskridende og provokerende at se de unge bandetyper på den måde provokere og give det etablerede samfund fingeren. Den voldsforherligelse og negligering af samfundet omkring Vollsmose, der reelt holder bydelen oven vande viser, hvor fejlslagen integrationen er. Derfor skal der også slås langt hårdere ned på bandernes og deres vanvittige adfærd,” siger han.

“Det er voldsomt grænseoverskridende og provokerende at se de unge bandetyper på den måde provokere og give det etablerede samfund fingeren”

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til TV2 Fyn

Venstres retsordfører Inger Støjberg kalder det en “rekurtteringsvideo til bandemiljøet”, og blandt betjente hos Fyns Politi er der også vrede. Videoen indeholder nemlig ægte mobiloptagelser af politifolk på arbejde i Vollsmose.

Instruktør afviser kritik

Instruktøren bag videoen, Mike Spooner, afviser kritikken. Han mener ikke, videoen vil give flere unge smag for kriminalitet og bandeliv.

“De unge, der søger mod bandemiljøet, er nogen der i forvejen er i miljøet og i forvejen er i risikogruppen,” siger han til TV2 Fyn.

I følge instruktøren er videoen optaget for et år siden. Den har ligget på Youtube i flere uger.

Se mere på TV2 Fyn her

Læs også:

Forening for eksmuslimer truet ud af Vollsmose

Vollsmose plages af bander og imamer: Sådan vil DF stoppe dem