Vollsmose plages af bander og imamer: Sådan vil DF stoppe dem

0
5414
Odense-bydelen Vollsmose er et af de områder, hvor indvandrerbander skaber ytryghed. Forleden besøgte Peter Skaarup, Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt den uroplagede bydel. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis ledelse på tur i Vollsmose i Odense, hvor tre indvandrerklaner kæmper om kontrollen med byens narkomarked. Her er DFs bud på, hvordan problemerne i ghettoerne kan bekæmpes

Tre kriminelle indvandrerbander, der fører krig om narkomarkedet i Odense. Imamer, der fungerer som skjult myndighed og blander sig i konflikter. Muslimske kvinder, der tvinges til at underskrive sharia-kontrakter, hvis de vil skilles fra deres voldelige ægtemænd.

Sådan ser virkeligheden ud i Odense-ghettoen Vollsmose, der huser ca. 8000 beboere fra ca. 100 forskellige nationaliteter, heraf mange ikke-vestlige indvandrere.

Det skal stoppes, mener Dansk Folkeparti. Efter de seneste dages afsløringer af, hvordan imamer laver shariakontrakter for kvinder, der ønsker skilsmisse, valgte DFs ledelse søndag at tage en tur til Vollsmose for at tale med beboere og boligforenings-repræsentanter.

Giftig cocktail

Bagefter kom de med DFs bud på, hvordan problemerne kan løses i Vollsmose og andre ghettoer.

“Vi fik et godt billede af, hvad det er for udfordringer, de har i Vollsmose med bander og imamer, der har sat myndighederne ud af spillet. Det er en giftig cocktail, som desværre betyder, at selv om der er en masse gode viljer og gøres en kæmpe indsats for at forbedre forholdene for Vollsmoses beboere, bliver man ved med at have problemer. Det vil først forsvinde, når man får fjernet banderne og imamernes styring af området,” siger DFs gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup.

DF-ledelsen mødtes med beboere og repræsentanter for boligselskabet i Vollsmose. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)

Stop imamernes negative sociale kontrol

DF mener, at der er brug for en markant hårdere linje overfor både imamerne og kriminelle i ghettoerne:

”Vi kan se, hvordan negativ social kontrol, som den imamerne udøver, er udbredt i både Vollsmose, Gellerupplanen og andre udsatte boligområder. Vi mener, at det er nødvendigt at kriminalisere negativ social kontrol, så imamer, der f.eks. laver shariakontrakter, kan fængsles og, hvis de ikke er danske statsborgere, udvises. Vi vil også forbyde de religiøse råd med imamer, der blander sig i konflikter,” siger Peter Skaarup.

Bandemedlemmer og øvrige kriminelle vil DF møde sådan her:

”Hvis man er ikke-dansk statsborger, skal man udvises og afsone sin straf i sit hjemland eller et andet land. Det, tror vi, kan have en afskrækkende effekt. Der er også brug for en hurtigere udsættelsesproces. Fra den konstaterede kriminalitet til man udvises, bør der max. gå én måned, hvis man er beboer i en ghetto”.

Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Skal tvinges til at viderebringe oplysninger om bander

DF vil også tage økonomiske støtte fra foreninger og ungdomsklubber i ghettoområder, der ikke medvirker til optrævlingen af kriminelle netværk.

”Vi vil tvinge beboere, der kender til de kriminelle aktiviteter, til at melde det. Det skal have konsekvens, hvis man tilbageholder viden om kriminalitet. Til gengæld skal det være nemmere at foretage anonyme anmeldelser,” siger Peter Skaarup.

Tidligere har DF også foreslået disse tiltag:

  • Forbud mod at placere moskéer i ghettoer
  • Zoneforbud, hvis man er bortvist fra en ghetto
  • Nærpolitistationer i ghettoer
  • Forbud mod religiøse råd
Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix