Jødehaderen Jeremy Corbyn

0
3175
Labourlederen Jeremy Corbyn fotograferet på et pressemøde fredag i London. Foto: REUTERS/Yves Herman

Under Jeremy Corbyns ledelse er det britiske Labour blevet et parti, der tolererer og accepterer antisemitisme. Og han skal selv have støttet medlemmer, der udtrykker sig hadsk om jøder.

Så alvorlig er konklusionen af en ny rapport om problemerne i det gamle arbejderparti med fjendske holdninger til jøder. Rapporten giver Corbyn ansvaret for at antisemitisme er blevet en accepteret holdning i partiet og han skal selv have grebet ind til fordel for medlemmer, der var anklaget for jødefjendske holdninger og udtalelser. Mere end noget andet truer sagen Labour i næste uges valg.

Rapporten er samlet sammen af en undergruppe til partiet, Jewish Labour Movement, og indeholder 70 edsvorne udsagn fra 70 tidligere og nuværende medarbejdere i partiet. Denne rapport, der blev lækket til pressen torsdag, slår ordret fast, at Labour ikke længere er et sikkert sted for jøder. Rapporten vil indgå i den undersøgelse af det politiske klima i arbejderpartiet, som foretages af den britiske kommission for lighed og menneskerettigheder, Equality and Human Rights Commission.

Denne rapport, der blev lækket til pressen torsdag, slår ordret fast, at Labour ikke længere er et sikkert sted for jøder.

Det er først anden gang, at kommissionen, der har domstolsstatus, ser nøjere på et parti – sidste gang var det British National Party, der var i søgelyset. Partiet, der udspringer af det yderste højre i gruppen National Front, afviser, at det er fascistisk. Kommissionen har dog fastslået, at det er racistisk og i lange stræk antisemitisk – hvilket den britiske højesteret har givet den medhold i.

Corbyns synderegister

Rapporten videregiver udsagn fra Labours egne medarbejdere, der har oplevet antisemitiske holdninger hos medlemmer uden at de blev ekskluderet eller blot sat på plads. Over 47 sider fortæller rapporten om aktive i partiet, der mener at Hitler havde ret – eller som direkte angriber andre partimedlemmer verbalt for deres jødiske baggrund. Og hvis der blev startet en sag mod en jødehader i partiet, skete det ved flere lejligheder, at den blev standset med henvisning til at Corbyn personligt havde en interesse i sagen.

Netop Jeremy Corbyns eget ansvar er i fokus. Den samme rapport fortæller om 11 tilfælde, hvor lederen af Labour direkte og aktivt har accepteret antisemitiske partikollegers opførsel. Avisen Telegraph bringer i dag en liste over hele femten situationer, hvor Jeremy Corbyn direkte har været involveret i antisemitiske situationer.