Det bestialske drab på den 17-årige Wilma Andersson blev i dag takseret af landsretten til atten års fængsel. Dermed slipper hendes 23-årige irakiske morder billigere end i byretten

Morderen Tishko Ahmed Shabaz havde anket sin dom i håb om frifindelse på trods af stærke indicier. Pigens blod var fundet i alle rum i hans lejlighed og i et skab stod en taske med hendes afskårne hoved. Den måtte en anden have sat der, hævdede den irakisk-fødte migrant under retssagen.

Vi har tidligere fortalt om sagen her i ditoverblik.dk – blandt andet om hvordan han har nægtet at give hendes familie fred ved at fortælle hvor han har gemt selve liget. Og om hvordan svenske medier slår knude på sig selv for at undgå at fortælle om Tishko Ahmed Shabaz’ baggrund. LINK.

Landsretten ændrede dommen fra livstid til atten års fængsel, hvilket efter svensk praksis typisk fører til løsladelse efter tolv år. Grunden til det var, at dommerne ikke troede på anklagerens påstand om, at mordet var særligt voldsomt. Det på trods af at der blev fundet blod fra pigen overalt i lejlighed, og at pigen endte med at bliver parteret.

Med dommen i dag kan den 23-årige altså forvente at være ude, når han er 35 år gammel. Samtidig betyder dommen ikke, at han udvises af Sverige.