Hel S-forening tager afstand fra partiets udlændingepolitik

0
2796
Socialdmokratiets formand Mette Frederiksen (S) under tirsdagens spørgetime med statsministeren. Der er utilfredshed i S-formandens egne rækker med partiets tilslutning til paradigmeskiftet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet i Furesø kritiserer, at partiet har stemt for paradigmeskiftet. Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye forsvarer partiets opbakning til paradigmeskiftet, men siger, at S er modstander af at sænke integrationsydelsen

Socialdemokratiet får endnu gang kritik fra egne rækker for at føre en for stram politik på udlændingeområdet. For nogle uger siden meddelte partiets tidligere borgmester i Svendborg, Curt Sørensen, at han have meldt sig ud af partiet på grund af udlændinge-linjen, og nu er det en samlet socialdemokratisk lokalafdeling, der synes partiets folketingsgruppe er gået for vidt.

Det drejer sig om Socialdemokratiet i Furesø, hvor lokalformanden Simon Vedel Villumsen og viceborgmester Peter Sandberg Petterson har udsendt en fælles udtalelse, hvor de kritiserer, at Socialdemokratiet i torsdags stemte for Lovpakke 140, det såkaldte paradigmeskifte.

”Vi tager afstand fra, at partiet har lagt stemmer til vedtagelse af lovpakke 140 -paradigmeskiftet. Lovpakke 140 er et markant brud og vil vanskeliggøre kommunernes hidtidige vellykkede indsats med at integrere udlændinge i det danske samfund, fordi retskravet på en permanent bolig til flygtninge bliver afskaffet, der indføres et loft over familiesammenføringer og integrationsydelsen sænkes og skifter navn til selvforsørgelses-og hjemrejseydelse. Ændringerne vil fattiggøre de udlændinge og deres familier, der lever i Danmark og dagligt yder en indsats som en del af det danske velfærdssamfund. Det er uacceptabelt,” skriver de to i udtalelsen, som Frederiksborg Amts Avis citerer. De fortsætter:

“Vi gør i kommunerne en stor indsats for at fremme udlændingenes integration, uddannelse, beskæftigelse og deltagelse i samfundslivet. Lovpakke 140 med lavere ydelser og indførelse af færre muligheder for at blive en del af det omkringliggende samfund vil vanskeliggøre integrationsopgaven, øge de sociale problemer og udfordringer, og skabe risiko for konflikter og radikalisering -ligesom vi ser det ude i Europa”.

“Vi tager afstand fra, at partiet har lagt stemmer til vedtagelse af lovpakke 140 -paradigmeskiftet”

Socialdemokratiet i Furesø i udtalelse

S-ordfører: Flygtningen beskyttes stadig

Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye siger i en kommentar til Frederiksborg Amts Avis, at han er “helt enig” i sine partifællers kritik integrationsydelsen. Partiet stemte ganske vist for den samlede lovpakke, inklusiv integrationsydelsen, men partiet er fortsat modstander af den lavere ydelse, siger Tesfaye.

De to partikolleger fra Furesø efterlyser en “socialdemokratisk politisk linje med et menneskeligt ansigt”. Mattias Tesfaye svarer, at Lovpakke 140 stadig beskytter flygtninge:

“Med dette lovforslag fastholder vi, at flygtninge får beskyttelse i den periode, hvor de har behov for det. Men hvis der kommer fred i hjemlandet indenfor få år, synes vi det er helt rimeligt, at opholdstilladelsen ikke forlænges. Så skal folk have støtte fra Danmark til at vende hjem og genopbygge eget land,” siger Mattias Tesfaye til amtsavisen.

Læs også:

Tidligere S-borgmester forlader partiet i protest mod udlændingepolitikken

Er Socialdemokratiets nye, stramme udlændingepolitik også nået ud til kommunerne?