Kvinde med niqab slap for bøde og fik lov at bære støvmaske

0
3028
Det var en støvmaske som denne, at kvinden fik lov at tage på, efter at hun var blevet politianmeldt til et taekwondostævne i Esbjerg. Arkivfoto

DF-byrådsmedlem Michael Nedersøe anmeldte i lørdags en kvinde til politiet, fordi hun bar niqab til et sportsstævne i Esbjerg. Men kvinden slap for en bøde og fik lov at tage en støvmaske på i stedet. DFs retsordfører Peter Kofod har nu stillet justitsministeren spørgsmål om sagen

Trods tildækningsforbuddet slap en niqabklædt kvinde med en bøde, da hun i lørdags blev anmeldt til politiet ved et taekwondo-stævne i Esbjerg. Kvinden fik i stedet lov at erstatte niqab-sløret med en støvmaske, fordi hun, ifølge Ekstra Bladet, sagde til politiet, at hun havde dokumentation fra et hospital på, at hun skulle bære støvmaske.

Efterfølgende har kvinden dog selv på facebook afvist, at hun havde en lægeerklæring, og den manglende bøde kritiseres nu skarpt af DF-politikeren Michael Nedersø, der er byrådsmedlem i Horsens og folketingskandidat i Østjylland. Det var nemlig ham, der foretog anmeldelsen, da han selv var til stede ved stævnet:

”Jeg har en datter, som går til taekwondo, så vi var i Esbjerg for at se stævnet. Da vi kommer ind i hallen, går der ikke særlig lang tid, før jeg ser den niqab-klædte kvinde gå rundt. Og det er jo imod lovgivningen, så derfor laver jeg en anmeldelse til politiet,” fortæller han til Ekstra Bladet.,

Han forstår ikke, at kvinden slap uden en bøde:

”Nu har jeg ikke været en del af politiforretningen, men jeg synes, at det virker underligt. Derfor har jeg også tænkt mig at gå videre med det for at blive klogere på, om man bare kan omgås loven på den måde. Det virker lidt, ligesom når rockerne fik lægeerklæringer på, at de ikke skulle køre med styrthjelm. Hvis man kender en læge et sted, får man en erklæring på, at man må tage en maske på, der dækker lige så meget som en niqab,” siger han til Ekstra Bladet.

Spørgsmål til justitsministeren

Om kvindens udsagn om, at hun ikke har en lægeerklæring, siger han:

”Jeg ved ikke, hvem der lyver, men hvis hun taler sandt, kan det selvfølgelig ikke have sin rigtighed. Derfor forsøger jeg også at forfølge sagen for at finde ud af, hvad der er op og ned. Det kan ikke være rigtigt, at man kan omgås loven på den her måde. Jeg vægter dog politiets troværdighed højere end hendes,” siger Michael Nedersøe.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod har stillet Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) spørgsmål om sagen.

Selv forklarer politiet, at de har fulgt reglerne:

”Når vi påtaler, at nogen gør noget forkert, og de så retter sig efter det, får de ingen bøde. Det samme gør sig gældende, hvis du har glemt at tænde for tågelygterne, men gør det med det samme, hvis politiet påtaler det,” siger kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg, Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Hun vil ikke kommentere kvindens påstand fra facebook om, at hun ikke har en lægeerklæring.