Tyskerne på jagt efter sygeplejersker i Storbritannien

0
1722
Annoncen i den polske avis, der henvender sig til polske sygeplejersker i Storbritannien.

Først ville de have bankerne i London til at flytte til Frankfurt og nu vil tyskerne så hente sygeplejersker, der ikke er glade for Brexit. De skal lokkes til kontinentet med højere løn – og bedre mad

Annoncerne henvender sig direkte til polske sygeplejersker, der i dag arbejder i Storbritannien. De er indrykket af universitetshospitalet i Düsseldorf, der desperat søger flere varme hænder. I alt mangler tyskerne 70.000 sygeplejersker og da mange polakker har lært tysk i skolen, er det oplagt at søge efter polske sygeplejersker – uanset hvor de lige arbejder i dag.

”Vi ønskede at give vores polske kolleger et alternativ – nemlig sikkerheden i et EU-landet,” citerer britiske medier lederen af sygeplejen på hospitalet, Torsten Rantzsch.

Den britiske regering har lovet sygeplejerskerne og andre udlændinge at de kan blive og arbejde i Storbritannien som før. Alligevel spiller annoncerne, der er indrykket i to polsksprogede aviser i Storbritannien, på frygten for tiden efter Brexit. Men tyskerne stopper ikke der: sygeplejerskerne får løfte om højere løn – plus bedre vejr og bedre mad.

Torsten Rantzsch forsikrer, at annoncerne er skrevet med en vis ironi. Alligevel har hospitalet ifølge ham allerede fået flere henvendelser fra polske sygeplejersker, der i dag arbejder på den anden side af den engelske kanal. Og han skal akut besætte 100 ledige stillinger som sygeplejerske.

Sagen dukkede først op i tyske medier tidligere på måneden og nu har britiske medier så fået øje på dette tyske snigangreb. Hospitalet i Düsseldorf har 60 afdelinger og omkring 8000 ansatte. Et kig på hospitalets webportal viser snesevis af stillinger, der gerne skal besættes med det samme: https://www.uniklinik-duesseldorf.de/ausbildung-karriere/stellenangebote