Fem beboere på Kærshovedgård har terrordomme – og går frit omkring

0
2489
Regeringen har droppet sine planer om et udrejsecenter på Holmegaard (billedet) ved Bagenkop på Sydlangeland. I stedet skal de c a. 130 udviningsdømte kriminelle udlændinge blive på udrejsecenter Kærshovedgård. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Konservative og Dansk Folkeparti vil have udvisningsdømte med terrordomme spærret ind. ”De er dødsensfarlige,” siger DFs Peter Skaarup til B.T.

Mohammed Geeli, som i 2011 forsøgte at dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard med en økse, er ikke den eneste terrordømte beboer på udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

B.T. skriver onsdag, at fem af de ca. 130 udvisningsdømte kriminelle udlændinge på Kærshovedgård, som skule have været flyttet til et nyt udrejsecenter på Langeland, er dømt for terror eller medvirken til terror. De kan alle bevæge sig frit rundt i Danmark, så længe de overholder deres meldepligt eller undlader at begå ny kriminalitet.

De konservatives udlændingeordfører Marcus Knuth mener, at at det bør undersøges, om terrordømte kan idømmes forvaringsdomme, og dét forslag bakker Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup op.

“Det er dødsensfarlige mennesker, som sidder der, og som vi mener skal være spærret inde. Netop med terrordømte personer har vi faktisk nogle muligheder, da de kan vurderes at være til fare for statens sikkerhed,” siger Peter Skaarup til B.T.

Grov vold, narko og røverier

Ud over terrordomme viser den oversigt, som B.T. har fået hos Hjemrejsestyrelsen, at der blandt de ca. 130 udvisningsdømte er 45 domme for vold eller grov vold, 45 domme for narkokriminalitet, mindst 10 domme for seksualforbrydelser og minimum 75 domme for tyveri og/eller røveri.

De udvisningsdømte kriminelle udlændinge kan ikke tvinges til udrejse, da Danmark enten ikke har en udvisningsaftale med deres hjemlande eller fordi myndighederne vurderer, at de vil være i fare, hvis de bliver sendt tilbage til hjemlandet.

Læs også:

Udvisningsdømtes brutale synderegister: Dømt for drab, narko, voldtægter og røverier

Skrottet udrejsecenter på Langeland blev købt til overpris og uden besigtigelse