Radikal på Folketingets talerstol: Undskylder til udlændinge, der ikke har fået statsborgerskab

0
9874
Den radikale indfødsretsordfører Susan Kronborg undskylder til de udlændinge, der fik afvist deres statsborgerskabsansøgning, fordi de har en betinget eller ubetinget dom. Fra Folketings-TV

Radikal ordfører undskyldte tirsdag ”på retsstatens vegne”, at dømte udlændinge har fået afvist deres ansøgning om statsborgerskab. ”De radikale burde i stedet sige undskyld til danskerne for sin udlændingepolitik,” mener DFs Marie Krarup

Da 1944 udlændinge tirsdag fik tildelt dansk statsborgerskab via ”Lov om indfødsrets meddelelse” i Folketinget, benyttede Det Radikale Venstre anledningen til at give en opsigtsvækkende undskyldning.

Fra Folketingets talerstol sagde den radikale ordfører Susan Kronborg undskyld til dem, der er blevet afvist, fordi de har en betinget eller ubetinget dom. Ifølge den nye indfødsretslov bliver personer, der er idømt betinget eller ubetinget fængsel, nemlig nu udelukket fra at få statsborgerskab.

”Jeg vil gerne sige et stort tillykke til de mænd, kvinder og børn, som har fået statsborgerskab, og samtidig vil jeg også gerne sige undskyld til de mænd og kvinder, som er blevet taget af listen,” lød det fra Susan Kronborg, som fortsatte:

”Det er selvfølgelig meget beklageligt, og jeg undskylder også gerne på retsstatens vegne. Det er meget beklageligt at vi har en aftale med tilbagevirkende kraft. Det er noget, som vi ikke burde se i det her folketing,” sagde den radikale ordfører med henvisning til, at de pågældende har søgt, inden loven blev lavet om.

Marie Krarup: Sig undskyld til danskerne

Undskyldningen fik flere politikere fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til at tage ordet. DFs indfødsretsordfører Marie Krarup mener, at de radikale burde sende undskyldningen et helt andet sted hen:

”De folk, som ordføreren for Det Radikale Venstre i virkeligheden skylder en undskyldning, det er de danskere, der skal leve med følgerne af den politik, som det Radikale Venstre har fulgt på indfødsretsområdet og som har været en katastrofe. Det er de danskere, som skal finde sig i at have islamister og hizb ut tahrir-personer som naboer, eller skal leve i frygt for deres liv, fordi de lever efter den traditionsrige danske frihed, som disse personer bekæmper,” sagde Marie Krarup.

“Det Radikale Venstre skylder en undskyldning til de danskere, der skal leve med følgerne af den politik, som det Radikale Venstre har fulgt på indfødsretsområdem” sagde Marie Krarup. Fra Folketings-TV

DF og NB stemte imod

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte som de eneste imod “Lov om indfødsrets meddelelse”, der tildeler 1944 nye statsborgerskaber. DF mener, at der tildeles for mange stasborgerskaber og ønsker, at loven skal opdeles i landegrupper og at personernes religion skal fremgå af loven.

”Vi mener, at den kulturelle og religiøse baggrund er vigtig. Det er ikke nok at se på, om folk har arbejde og har undgået kriminalitet. Men det er de andre partier ikke så optagede af. De er ligeglade med, om det er briter eller pakistanere, der bliver danske statsborgere. Hvis bare de opfylder de formelle krav, kommer de i samme kasse. Det er vi uenige i,” som Marie Krarup tidligere har udtalt til ditOverblik.

Den vedtagne lov om indfødsrets meddelelse kan læses her