Falske papirer men alligevel chance for asyl

0
1577
Det tyske politi stopper stadig flere migranter med hjemmelavede id-papirer.

Sommerens bølge af migranter tager til og mange har denne gang visa og pas. At deres papirer ofte er forfalskede, forhindrer dem ikke i at søge om asyl

Burgenland har i den sidste uge sat rekord i nye migranter. 607 er blevet stoppet af lokalt politi efter være kommet over grænsen til den østlige delstat i Østrig, der kun er lidt større end Fyn. Bortset fra dem, der er blevet tilbageholdt og sendt til nyoprettede flygtningecentre, går andre migranter frit rundt. De fremmede skaber usikkerhed i grænseregionen.

Lokalt politi forklarer, at hovedparten stammer fra Syrien, Irak eller Afghanistan. De overvejende unge mænd bliver kørt frem til grænsen af menneskesmuglere – typisk i Ungarn. Og deres antal tager til uge for uge.

Med bus til München

Også i Tyskland begynder flere og flere migranter med hjemmelavede papirer at dukke op. Et eksempel er syv afghanere, der blev stoppet i en bus på vej fra Italien til München. I første omgang virkede de måske mistænkelige, men de havde papirer på sig.

”De bemeldte personer kunne på den ene side fremvise gyldige pas. På den anden side var de græske opholdstilladelser, som de kunne fremlægge, forfalskede,” lyder det lidt snørklet i en pressemeddelelse fra det tyske forbundspoliti.

Under afhøringer har lederen af gruppen erkendt, at han havde betalt 2000 Euro for papirer i Grækenland. Den 35-årige mand hævder, at han var overbevist om, at de græske opholdstilladelser var i orden. Alle syv har ligesom mange andre søgt asyl og bliver i første omgang i Bayern.

Mord i Berlin

Tyskland har i forvejen stadig flere problemer med afghanske migranter, der nok siger, at de er flygtet fra Taleban, men som i virkeligheden har taget Talebans menneskesyn med sig. Et eksempel er mordet på en enlig mor med afghansk baggrund i Berlin. Hendes to yngre brødre er tilbageholdt, mistænkt for mordet.

Politiet formoder, at det var den 34-årige kvindes vestlige livsstil, der fik brødrene på 22 og 25 år til at rejse til Berlin og dræbe hende. Tilsyneladende rejste de med liget i en kuffert med toget tilbage til Sydtyskland. Her fandt politiet det nedgravede lig i nærheden af den ældre brors bolig.

De to unge mænds forsvarer hævder, at sagen vil være meget kompleks. Men de to mænd er blevet set på overvågningskameraet ved gerningsstedet og har efterladt andre spor. Samtidig har de allerede sagt så meget, at det af sigtelsen fremgår, at de fandt deres storesøsters livsstil ærekrænkende.

Kilder: Krone, Bild, BKA, Spiegel

Læs også:

DF kræver udmelding fra statsministeren om afghanske flygtninge