DF vil stoppe massetilflytning til Århus

0
1539
Jakob Søgaard Clausen er medlem af byrådet i Århus for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti i Århus gør med nyt udspil op med kommunens ambition om at tiltrække 100.000 flere indbyggere inden 2050

Nej, alle skal ikke bo i Århus Midtby. Dansk Folkeparti i Århus har lanceret et byudviklings- og oplandsudspil, der vil sætte en stopper for den massive tilflytning til det centrale Århus, som finder sted i disse år og som understøttes af kommunens politisk besluttede mål om 450.000 indbyggere i kommunen i 2050. Det er knap 100.000 flere, end der bor i Aarhus Kommune i dag.

”De seneste år har budt på massiv fortætning fa midtbyen, og mange steder skyder høje boligbyggerier til vejrs. Desværre medfører udviklingen, at Århus bevæger sig væk fra at være en hyggelig, lille (stor)by med egen identitet og sjæl til at være en tro kopi af København eller en hvilken som helst anden storby i verden. I Dansk Folkeparti er vi ikke tilfredse med den udvikling. Vi mener, at Århus lever og ånder gennem byens gamle og bevaringsværdige bymiljøer,” skriver DF i udspillet.

Det nye udspil fra DF Århus.

Dårligst til bybevaring

Foreningen Historiske Huse har i 2021 kåret Århus til Danmarks dårligste kommune til bybevaring. Den opfattelse deler Dansk Folkeparti, som i udspillet skriver, at ”det er næsten som om, at byen rives ned om ørerne på os”. Set med DFs øjne er en farverig og livlig by ved at blive erstattet af glas og grå beton, ofte i form af meget høje og store byggerier.

Derfor foreslår DF blandt andet at:

  • Byrådet skal sige fra overfor store byggerier, der ikke passer ind i lokalområdet.
  • Der skal ikke gives tilladelse til at nedrive gamle og bevaringsværdier bygninger.
  • Der skal oprettes en pulje til støtte til historiske og bevaringsværdige huse.

Drop målsætning

Og for at begrænse masse-tilflytningen foreslår DF blandt andet at:

  • Kommunen dropper målsætningen om 450.000 indbyggere i 2050.
  • Etablerer samarbejde med andre kommuner om bosætning.
  • Kommunen bakker aktivt op om planerne om udflytning af uddannelsesinstitutioner fra Århus.

Dansk Folkepartis spidskandidat i Århus, Jakob Søgaard Clausen, siger i en kommentar til Jyllands-Posten:

”Jeg tror faktisk ikke, vi tager skade af at begrænse væksten lidt. Hvis væksten fortsætter skal vi finde plads til 100.000 flere borgere, og det betyder flere højhuse og mere fortætning, og så får vi en dårligere by, hvor vi ødelægger det Århus, vi kender og elsker”.

Se udspillet: Byudviklings- og oplandsudspil fra Dansk Folkeparti