Morten Messerschmidt skifter til Brøndbykredsen

0
1465
Morten Messerschmidt, næstformand og klima- og kultur-ordfører for DF. Foto: Carsten Lundager

Bestyrelsen hos Dansk Folkeparti i Brøndby indstiller DFs næstformand Morten Messerschmidt som ny folketingskandidat

Det bliver Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, der skal løfte arven efter Pia Kjærsgaard som DF-stemmesluger i Københavns Omegns Storkreds.

Pia Kjærsgaard skiftede for nylig fra Ballerupkredsen til Næstvedkredsen og stiller dermed op i Sjællands Storkreds. Hun fik ved sidste valg 9953 stemmer, og derfor har der været spænding om, hvem der skal afløse hende på vestegnen.

Den spænding bliver nu udløst: Tirsdag aften aftalte Dansk Folkeparti i Brøndby på et møde med Morten Messerschmidt at indstille ham som ny folketingskandidat. Dermed ligger det i kortene, at Messerschmidt bliver opstillet, når Brøndby holder opstillingsmøde efter kommunalvalget.

Brøndbykredsen omfatter foruden Brøndby Ishøj og Vallensbæk kommuner. Kredsen har ikke tidligere givet valg, men Brøndbyformand Poul Gaardbo konstaterer overfor Dagbladet Roskilde, at ”vi nu får et stærkt kort på hånden”.

Som bekendt har Morten Messerschmidt danmarksrekorden i personlige stemmer. Den blev sat ved valget til EU-parlamentet i 2014, hvor han fik hele 465.758 stemmer.

Messerschmidt selv siger sådan her til Dagbladet Roskilde om at skulle følge efter Pia Kjærsgaard i Københavns Omegns Storkreds:

”Det er med ærefrygt, at jeg stiller op her. Pia Kjærsgaard er Dansk Folkeparti i min optik. Derfor hviler der også særlige blikke på den, der skal løfte arven. Jeg er vant til at løfte store opgaver, så det glæder jeg mig til”.

Vil udfordre Tesfaye

Morten Messerschmidt ser det som sin hovedopgave at skulle udfordre udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der også er opstillet i storkredsen.

”Mange af de problemer, vi har med udlændingepolitikken, er meget til stede på Vestegnen. Jeg vil meget gerne stille Tesfaye til regnskab for, hvordan regeringens politik har virket,” siger han til Dagbladet Roskilde.

DF-næstformanden kalder det vemodigt at skulle forlade Fredensborgkredsen i Nordsjællands Storkreds, hvor han i 2019 blev valgt til Folketinget med 7554 stemmer.

“Det er gode folk, som man knyttet sig til. De forstår godt de hensyn, jeg har forklaret her,” siger han til avisen.