DF i København vil forbyde kønsopdelt svømmeundervisning

0
1254
Hovedstadens Svømmeklub har siden 2013 haft kønsopdelt svømmeundervisning. Arkivfoto - ikke fra Hovedstadens Svømmeklub

Fire svømmehaller i Københavns Kommune tilbyder kønsopdelt svømmeundervisning. ”Det er udansk og udtryk for værdier, vi ikke vil have i København,” siger Cheanne Nielsen, suppleant for DF på Københavns Rådhus

Dansk Folkeparti København vil have sat en stopper for kommunale svømmehallers tilbud om kønsopdelt svømmeundervisning.

Kønsopdelt svømmeundervisning, hvor eksempelvis fædre ikke må se deres døtre svømme, findes i fire københavnske svømmehaller, hhv. Tingbjerg Skolesvømmehal, Hillerødgade Bad og Hal, Kirsebærhavens Skolesvømmehal og Damhusengen Skolesvømmehal.

Det er målrettet muslimske familier, som vil holde piger og kvinder adskilt fra drenge og mænd, men nu skal det være slut, mener Dansk Folkeparti. Derfor har partiet fremsat et forslag på Borgerrepræsentationens møde på torsdag om at  afskaffe kønsopdelt svømning. Se forslaget her

”I Danmark gælder danske normer og den danske kultur. Danske kvinder har kæmpet for at opnå ligestilling igennem flere generationer, og det ligger nu i vores dna, at kvinder og mænd skal behandles ens. Kønsopdelt undervisning sender igen kvinder hen i et hjørne af samfundet, hvor de skal gemme sig væk. Det er udansk og udtryk for værdier, vi ikke vil have i København,” siger Cheanne Nielsen, som er suppleant for Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus.

”I Danmark gælder danske normer og den danske kultur”

Cheanne Nielsen, suppleant for DF i København
Cheanne Nielsen, folketingskandidat og suppleant i Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti

Fritids- og Kulturborgmester:  Udtryk for mangfoldighed

Københavns Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, der også er formand for Alternativet, har flere gange forsvaret den kønsopdelte svømmeundervisning. Da der for nylig var debat om den kønsopdelte svømmeundervisning på Hillerødgade Svømmehal, udtalte hun:

”For mig er det afgørende, at vi får børn og unge – uanset alder eller baggrund – med i foreningslivets sunde og aktive fællesskaber.”

Hun har også tidligere forvaret den kønsopdelte svømning på Tingbjerg Skolesvømmehal med denne udtalelse til Berlingske:

”Jeg er optaget af, at vores rum er så demokratisk, mangfoldigt og åbent som muligt. For at nå derhen kan vi være nødt til at bruge værktøjer, som måske ikke rummer alt på én gang – det må man tage med. Ellers er der grupper vi aldrig vil nå”.

“Kæmpe svigt af kvinderne”

Cheanne Nielsen giver dog ikke meget for borgmesterens argumenter:

”Vi vil ikke miste det København og det Danmark, som vi kender. Kønsopdelt svømmeundervisning bidrager kun til et mindre demokratisk Danmark. Argumenterne for kønsopdeling dækker over angst for at forsvare vores værdier og er et kæmpe svigt af kvinderne,” siger Cheanne Nielsen.

Hovedstadens Svømmeklubs oplyser bl.a. følgende på sin hjemmeside om den kønsopdelte undervisning:

”I løbet af svømmesæsonen, kan forældre til børn på børnehold overvære undervisningen i de særlige forældreuger. Dog er det kun muligt for kvinder/piger at overvære undervisningen på pigeholdene og mænd/drenge at overvære undervisningen på drengeholdene”.

Hovedstadens Svømmeklub har i alt 700 svømmehold fordelt på 14 svømmehaller. 10-15 af disse er kønsopdelte.