Dansk Folkeparti stemt ned – Dannebrog må ikke hænge i Borgerrepræsentationen

0
3609
Rådhushallen på Københavns Rådhus udsmykket med Dannebrog ved en tidligere lejlighed. Men Dannebrog må i følge et politisk flertal ikke hænge i Borgerrepræsentationens mødesal, sådan som DF har foreslået. Arkivfoto

Flertal i Borgerepræsentationen afviser DF-forslag om at hænge Dannebrog op i Borgerrepræsentationens mødesal. ”Vi er målløse,” siger DFs gruppeformand Finn Rudaizky

Dannebrog må ikke hænge i Borgerrepræsentationens mødesal på Københavns Rådhus. Det havde Dansk Folkeparti ellers stillet forslag om, ligesom det er tilfældet i andre kommuner og i Folketingssalen.

Men da forslaget blev behandlet i gruppeformandskredsen på rådhuset, fik Dansk Folkeparti kun opbakning fra Venstre og de konservative.

”Vi er målløse over, at vores forslag ikke blev vedtaget. Mange kommuner, også med socialdemokratisk ledelse, har allerede besluttet, at der flages med Dannebrog i byrådssalen, så hvorfor vi ikke kan gøre det i København, er en gåde for os,” siger Finn Rudaizky, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Københavns Kommune.

“Hvorfor vi ikke kan gøre det i København, er en gåde for os”

Finn Rudaizky, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Københavns Kommune
Finn Rudaizky er Dansk Folkepartis gruppeformand i Borgerrepræsentationen i København.

I Folketinget siden 2017

Blandt de kommuner der flager med Dannebrog i byrådssalen er bl.a. Aarhus, Odense, Roskilde, Frederiksberg, Ringsted, Køge, Kolding, Helsingør og Tårnby.

Dannebrog har siden 2017 hængt i Folketingssalen, hvor Folketinget modtog flaget af Danmarkssamfundet.

”Rådhuset flager med det smukke splitflag som er en eneret som fulgte med Københavns privilegier fra 1662, hvor Frederik den 3. gav byens borgere en ny status efter Stormen på København. Hvorfor Dannebrog så ikke må være tilstede i Borgerrepræsentationens mødesal, giver ingen mening,” siger Finn Rudaizky.