DF vil forbyde udenlandsk støtte til friskoler

0
3253
Alex Ahrendtsen, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti vil forhindre islamiske bevægelser med tråde til Mellemøsten at finansiere friskoler i Danmark

Danske friskoler skal ikke drives med støtte fra islamiske organisationer i Mellemøsten. Det mener Dansk Folkeparti, som med et beslutningsforslag i Folketinget vil forbyde organisationer og personer, der er bosat udenfor EU og Norden, at yde støtte til friskoler i Danmark.

“Formålet er at sikre, at friskoler i Danmark ikke udsættes for udefrakommende påvirkning, som kan stride imod friskolelovens formål eller dansk interesser i øvrigt,” skriver Dansk Folkeparti i forslaget.

Partiets skoleordfører Alex Ahrendtsen uddyber overfor ditOverblik:

”I dag er der ingen lov, der forhindrer en udenlandsk organisation i at investere i en dansk friskole. Hvis eksempelvis en organisation fra Saudi Arabien vil drive en friskole i Danmark, kan den gøre det. Det skal vi sætte en stopper for”.

Netop Saudi Arabien er i offensiven med massiv støtte til moskéer og skoler i Vesten. Formålet er at udbrede wahabismen, som er Saudi Arabiens ekstreme version af islam.

”Vi ved hvad de saudiarabiske organisationer er ude på. De vil udbrede wahabismen, som er en hadsk og ekstrem religion, der er et slag i ansigtet på vestlig kultur. Vi skal forhindre, at disse forfærdelige organisationer kan etablere eller støtte skoler i Danmark. De skal ikke have lov at komme ind,” siger Alex Ahrendtsen.

“Vi skal forhindre, at disse forfærdelige organisationer kan etablere eller støtte skoler i Danmark”

Forventer opbakning fra S og regeringspartierne

I foråret blev der lavet en ændring i friskoleloven, så friskoler ikke længere kan modtage anonyme donationer over 20.000 kroner, hvis de modtager statsstøtte. Det skete på initiativ fra Dansk Folkeparti og regeringen og med det formål at gøre det synligt, hvem der støtter skolerne og at sikre deres uafhængighed. Men der er brug for yderligere stramninger, mener Dansk Folkeparti.

”Beslutningsforslaget er en yderligere beskyttelse af skolernes uafhængighed (…) skal sikre, at udenlandske organisationer m.v. ikke på nogen måde kan sætte sig i en position, hvor de er i stand til at have indflydelse på driften af en friskolen i Danmark,” lyder det i forslaget, som ud over at forhindre, at udenlandske organisationer kan støtte eller eje friskoler, også vil forbyde, at de kan leje bygninger ud til skolerne. Forbuddet skal både omfatte penge og varer eller tjenesteydelser.

Alex Ahrendtsen forventer, at både regeringspartierne og Socialdemokratiet vil støtte forslaget. Socialdemokratiet har således tidligere tilkendegivet, at partiet ligesom Dansk Folkeparti ønsker at lukke muslimske friskoler i Danmark.

Læs også: Radikal islamist var leder af friskole i Sverige

Læs også: Muslimsk friskole mister statsstøtte – havde kønsopdelt undervisning