Lærer anklaget for racisme: Fjernede pro-palæstinensisk tavlepropaganda

0
1542
DF's Mikkel Bjørn vil ikke acceptere, at skoleledelsen på Arenaskolen i Greve ikke vil stå på mål for danske folkeskoleværdier

En folkeskolelærer på Arenaskolen i Greve kunne ikke få sin leders opbakning til at fjerne propalæstinensiske budskaber, som elever havde skrevet på tavlen

Onsdag morgen kunne Radio4 fortælle om historielæreren Erling Böttcher, der nu har sygemeldt sig fra sit arbejde på Arenaskolen i Greve.

Det sker efter, at han insisterede på, at klasseværelsets tavle skulle holdes fri fra palæstinensiske paroler og flag. Blandt andet havde han fjernet slogans som “Free Palestine”, som elever havde skrevet.

Erling Böttcher prøvede forgæves at få sin leders opbakning til, at politisk propaganda selvfølgelig ikke kan tolereres på en folkeskole.

“Hele tavlen og et smartboard var overtegnet med Palæstina-flag og teksten ‘Free Palestine’. Jeg gik til skolelederen og bad ham komme med tilbage til klassen og bakke mig op i, at skolen er et politisk neutralt sted, hvor alle skal kunne være, men det afviste han”, siger Erling Böttcher blandt andet til Radio4.

Skolelederen svarede, ifølge Erling Böttcher, at det jo bare svarede til at ”tegne en tissemand på tavlen,” og det måtte en lærer selv kunne håndtere.

Da Erling Böttcher fjernede de muslimske 9. klasseselevers propaganda fra tavlen, anklagede nogle af elevernes forældre ham for racisme.

En neutral skole er et politisk ansvar, når ledelsen svigter

Siden det tilbage i februar blev afsløret, at der på en række danske folkeskoler – bl.a. Borup Skole og Agedrup Skole – finder vold og seksuelle overgreb sted, har Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye kaldt på mere disciplin og orden i folkeskolen samt opfordret skolelederne til at leve op til deres ansvar.

Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn vil have Mattias Tesfaye til at fastholde sit krav til skolelederne om, at de har pligt til at skride ind over for de uregerlige elever, som nedbryder lærernes autoritet, pligt til at lytte til forældrene og lærere i tide samt at standse politisk propaganda i folkeskolen.

Mikkel Bjørn har derfor stillet ministeren dette §20-spørgsmål.