Muslimsk friskole mister statsstøtte – havde kønsopdelt undervisning

0
2426
Den muslimske friskole Lykkeskolen i Gellerup ved Aarhus mister sit tilskud og skal betale 9, 8 mio. kr. tilbage til staten. Foto: Martin Ballund/Ritzau Scanpix

Lykkeskolen i Gellerup ved Aarhus mister sin statsstøtte og skal betale 9,8 millioner kroner tilbage

Kønsopdelt undervisning og censur af biologibøger. Sådan har dagligdagen været for eleverne på den muslimske friskole Lykkeskolen i Gellerup ved Aarhus.

Det har kontrolbesøg fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet afsløret, og nu falder hammeren: Skolen mister sit tilskud og der skal betales 9,8 millioner kroner tilbage til staten.

Ifølge BT mener styrelsen, at skolen ikke overholder flere af friskolelovens regler og der er ”opstået tvivl om, hvorvidt skolen forbereder eleverne på at leve i et demokratisk samfund,” som det hedder.

Skolen med 150 elever har klaget til Ombudsmanden over afgørelsen. Skolen er utilfreds med sagsbehandlingen og tillidsmand Hans Jørgen Vad kalder indholdet af kritikpunkterne for ”meget tyndt”.

Det er den fjerde muslimske friskole, som mister sin statsstøtte, siden folketinget i november 2017 vedtog at skærpe tilsynet med friskoler.

To skoler, Nord-Vest Privatskole og Al-Salam Skole, har måttet lukke, efter at have mistet sin statsstøtte. En tredje skole, Iqra Privatskole, er blevet pålagt at tilbagebetale 16 millioner kroner.