Nu vil Holland også forbyde burka og niqab

0
3149
En niqap som denne bliver fremover forbudt at bære, hvis man vil med bus og tog i Holland.

Det hollandske parlament har stemt for et delvist forbud mod tøj til ansigtsbeklædning. Dermed er der burkaforbud under en eller anden form i otte europæiske lande

Nu er Holland også med på listen over europæiske lande, som vil forbyde burka, niqab og andre beklædningsgenstande, der dækker ansigtet.

I Holland bliver der tale om et delvist forbud, der gælder offentlig transport, uddannelsesinstitutioner, sundhedsfaciliteter som hospitaler og i offentlige bygninger.

Det er 13 år siden, at Frihedspartiets Geert Wilders første gang gjorde sig til talsmand for et burkaforbud. I 2016 stemte et flertal i det hollandske underhus for et delvist forbud, og nu er forbuddet også vedtaget af det hollandske overhus.

“Det er en historisk dag, fordi det er det første skridt i retning af at af-islamisere Holland”, siger Marjolein Faber-Van de Klashorst fra Frihedspartiet, i følge Jyllands-Posten.

Forbuddet beskrives af regeringen som “religion-neutralt” og gælder for eksempel også hjelme, der dækker hele ansigtet. Det ventes at træde i kraft i begyndelsen af 2019. I følge den tyske avis Die Welt er det uklart, hvordan forbuddet skal håndhæves. Det står f.eks. ikke klart, om buschauffører skal afvise kvindelige passagerer med burka.

Der anslås at være ca. 400 kvinder i Holland, der bærer burka.

Der findes nu forskellige former for burkaforbud i Frankrig, Belgien, Letland, Italien, Schweiz, Bulgarien, Danmark og Holland.