DF siger nej til afghanske flygtninge i København

0
1750
Finn Rudaizky er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Borgerrepræsentationen i København. Foto: Steen Trolle

Dansk Folkeparti i København afviser, at Københavns Kommune skal tage imod afghanske flygtninge

Fredag spillede SFs gruppeformand i København, Klaus Mygind, ud med et forslag om, at Københavns Kommune skal tage langt flere end 30 afghanske flygtninge. SF mener, at Danmark omgående skal tage 300 kvoteflygtninge fra Afghanistan, og at København bør tage en stor del af dem.

“Kære regering: Tag imod flere kvoteflygtninge. I København skal vi nok tage vores del af ansvaret. Det er det eneste anstændige at gøre nu,” lød i et debatindlæg fra SF-gruppeformanden.

Men det bliver ikke med Dansk Folkepartis opbakning: DF i København går den modsatte vej og siger i en pressemeddelelelse nej til at tage afghanske flygtninge. Byen har ikke plads til flere indvandrere, mener DF.

“Antallet af indvandrere og deres efterkommere er alt for højt og vidner om, at København er under forandring. Vi har i den grad taget fra her i København, og vi har taget stort set alle de indvandrere og flygtninge, der kom til landet siden 1960erne. Der er ikke plads til flere,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand og spidskandidat Finn Rudaizky.

Kan ikke assimilisere så store grupper

I følge DF bor der op imod 150.000 med indvandrerbaggrund i København inklusiv efterkommere.

“Du kan jo ikke assimilisere så store grupper. Det er kan vi jo se i dagligdagen. En tur gennem Nørrebro eller Tingbjerg fortæller jo, at selv vestligt tøj ikke engang slår igennem. Så duer det ikke are tilføje endnu en gruppe,” siger Finn Rudaizky.

Han mener også, at regeringen lavede en kæmpe fejl ved at lave en aftale med Pakistan, hvor ingen måtte efterlades der.

“Vi fik så også lige genimporteret to, der var udvist. Herunder et bandemedlem. Det er jo helt skævt med den aftale. Så skal vi oven i have en ekstra gruppe flygtninge. Det kommer DF altså ikke til at støtte”, siger Finn Rudaizky.

Læs også:

DF kræver svar fra minister: Hvordan kunne udvisningsdømte komme til Danmark?